Ķibermanim otrā vieta EK četrinieku sacensībās sarežģītajā Altenbergā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Charlie Booker / bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža svētdien izcīnīja otro vietu Vācijas trasē Altenbergā notikušajās Eiropas kausa sacensībās, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Pirmajā braucienā Ķibermaņa komanda ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Raivi Zīrupu bija pārliecinoši ātrākā startā, bet finišā palika ceturtā.

Savukārt otrajā braucienā Ķibermaņa ekipāžai bija otrais rezultāts, kas summā ļāva pakāpties uz otro pozīciju un piekāpties vienīgi mājinieka Benneta Buhmillera četriniekam. Abas pirmās vietas šķīra 0,20 sekundes.

Tikmēr Uģa Žaļima četrinieks ar stūmējiem Helviju Lūsi, Dāvi Sprinģi un Kasparu Brežinski pēc ne visai gluda pirmā brauciena uzrādīja astoto rezultātu. Otrajā šī ekipāža bija septītā ātrākā, bet summā tas neļāva pakāpties un sacensības tika noslēgtas astotajā pozīcijā, uzvarētājiem zaudējot 0,89 sekundes.

«Šoreiz nav ieciklēšanās uz kādām vietām, bet gribētos redzēt lielākus ātrumus pret pārējiem. Ja jāsalīdzina, divniekos man abi piloti patika labāk, bet arī šodien nebija slikti,» izteicies Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis. «Žaļims pirmo braucienu veica ar mazām sānslīdēm, bet otrajā jau bija labāk. Ķibermanim divi labi braucieni un cerēsim, ka trasi būs apguvuši pietiekami labi, lai pēc divām nedēļām varētu labi nostartēt jau Pasaules kausā šeit pat. Tomēr atgādinu - joprojām eksperimentējam un testējam dažādas lietas, un varu teikt, ka esam uz pareizā ceļa.»

Tagad Latvijas sportisti atgriezīsies mājās, lai neilgi pēc jaunā gada turpat Altenbergā jau piedalītos Pasaules kausa trešajā posmā. Paredzams, ka tajā gan vēl nestartēs Latvijas vadošais pilots Oskars Melbārdis, kurš turpina atlabt pēc operācijas, bet pēc tam viņš atgriezīsies trasē.

Pirms tam turpat Altenbergā notika arī divas Eiropas kausa divnieku sacensības. Piektdien Ķibermanis bija otrais, bet Žaļima divnieks ieņēma ceturto pozīciju, kamēr sestdien abas ekipāžas guva attiecīgi pirmo un trešo vietu.

Tāpat divniekos brauca arī Latvijas jaunais pilots Ralfs Bērziņš, kurš piektdien palika 21.vietā, bet sestdien ieguva iespēju piedalīties arī otrajā braucienā, izcīnot 19.vietu,

Eiropas kausa kopvērtējuma četrinieku konkurencē pirmais ar 402 punktiem ir svētdien sesto vietu guvušais krievu pilots Ņikita Zaharovs. Žaļims ar 300 punktiem atrodams septītajā pozīcijā, bet Ķibermanis, kurš piedalījies vien divās no četrām sacensībām, ar 202 punktiem ir 14.vietā.

Apvienotajā divnieku un četrinieku Eiropas kausa rangā līderis ar 1016 punktiem ir vācietis Rihards Elsners, kurš svētdien izcīnīja trešo vietu, bet aiz viņa ar attiecīgi 858 un 798 punktiem seko Ķibermanis un Žaļims. Tomēr, ja Elsners piedalījies visās desmit sacensībās, Ķibermanis izlaidis divas, bet Žaļims - vienas.

Ķibermanis sezonas sākumā uzvarēja divās Eiropas kausa sacensībās divniekiem, kas novembra pirmajā pusē norisinājās Siguldas trasē un kopā šosezon jau guvis trīs uzvaras. Sezonas pirmajā pusē Eiropas kausa sacensības risinājās vienīgi Siguldas, Kēnigsē un Altenbergas trasēs.

Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā šomēnes sākās Ziemeļamerikā, uz kurieni Latvijas bobslejisti nedevās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu