Latvijas jauniešu slēpotājiem uzvaras un godalgotas vietas Igaunijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien Panjervē pirmajā posmā lielākajās Igaunijas jauniešu un junioru distanču slēpošanas sacensībās «Swedbank un Hawaii espress kauss» panākumus vidējās distancēs brīvajā stilā ar intervāla startu guvuši vairāki Latvijas distanču slēpotāji, kopumā nopelnot četras godalgotas vietas, tajā skaitā arī uzvaras. Pirmo vietu U18 grupā izcīnīja madonietis Raimo Vīgants un Patrīcija Eiduka (Aizkraukles SS), otro un trešo vietu ieguva Edijs Eiduks V14 grupā un madoniete Kitija Auziņa U23, bet rīdzinieki Bruno un Samanta Krampes, kā arī cēsniece Vineta Pētersone iekļuva sešiniekā, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Vairāki Latvijas junioru, jauniešu un bērnu vecuma distanču slēpotāji bija devušies uz Igaunijas ziemeļaustrumu ciematiņu Panjervi, kur norisinājās pirmais no kopumā sešiem posmiem Swedbank un Haiwaii express kausa posmiem distanču slēpošanā. Tajās sacenšas dažāda vecuma grupas, vecākā no kurām ir U23, bet jaunākā SV11 grupa (2006.g.). «Swedbank un Haiwaii express kauss» ir lielākās un prestižākās distanču slēpošanas sacensības Igaunijā, pulcējot bērnu un jauniešu grupās visus labākos ziemeļu kaimiņu slēpotājus.

Uz Panjervi bija devušies Madonas, Cēsu, Aizkraukles sporta skolu un «Arkādijas» (Rīga) slēpotāji. Vislabākie rezultāti tika sasniegti U18 grupā, kur startēja Raimo Vīgants un Patrīcija Eiduka, abiem izcīnot uzvaras. Raimo, 5km veicot 13:47,3, 30 dalībnieku vidū uzrādīja ātrāko laiku, par 3,5 sekundēm apsteidzot igauni Martu Vsivcevu. Tikmēr Patrīcija Eiduka bija pārliecinoši ātrākā no 23 meitenēm, 5km veicot 15:57,6, tuvāko kongruenti apsteidzot par 28 sekundēm. Vineta Pētersone noslēpoja par pusotru minūti lēnāk un ieņēma 6.vietu. U23 grupā, kur ar laiku 15:36,3 uzvarēja igauniete Susana Kulma, 3.vietu ieguva Kitija Auziņa, kura 5km veica par 1:43 lēnāk nekā uzvarētāja un par 1:20 lēnāk nekā P.Eiduka.

Tikmēr Latvijai ceturto godalgu atnesa jaunākais Eiduku ģimenes pārstāvis Edijs, kurš V14 grupā 2km distancē priekšā palaida tikai vienu konkurentu – garāko dalībnieku Kasparu Lē no Igaunijas, kurš bija par 10 sekundēm ātrāks. Tikmēr Edijam 26 sekundes piekāpās un 6.vietā ierindojās Bruno Krampe (SS «Arkādija»), kuram tikai divas ar pusi sekundes pietrūka līdz 4.vietai. Bruno dvīņu māsa Samanta apsteidza 23 konkurentes, tomēr viena sekunde viņai pietrūka, lai iekļūtu trijniekā un nodrošinātu mums piekto godalgu. Līdz ar to arkādiete ieņēma 4.vietu, uzvarētājai ar tipisku uzvārdu – Fasterei – piekāpjoties 2km 13,6 sekundes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu