Melbārdis sacensībās atgriezīsies jau janvāra sākumā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis jau janvāra sākumā gatavojas atgriezties sacensību apritē, laikrakstam «Diena» pastāstīja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Viņš atguvies pēc muguras operācijas un grasās piedalīties Pasaules kausa (PK) posmā Altenbergā.

«Par deviņdesmit procentiem varu teikt, ka Osis brauks jau Altenbergā,» avīzei «Diena» norādīja Prūsis. «Pēc maniem aprēķiniem, mums ir iespēja iegūt trīs starta vietas jau pasaules čempionātā. Jāvelk tikai uz augšu lielais Oskars (Melbārdis), jo Ķibim (Oskars Ķibermanis) un Uģim (Žaļimam) labāko divdesmitpiecniekā vajadzētu būt.»

Lai iegūtu trīs starta vietas pasaules čempionātā, visiem trijiem pilotiem Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) reitingā ir jābūt 25 labāko skaitā.

Pirmos divus PK posmus Ziemeļamerikā Latvijas komanda izlaida. Tā bez Melbārža piedalījās Eiropas kausa izcīņas sacensībās.

Pasaules kausa trešais posms notiks 7. un 8. janvārī Vācijas trasē Altenbergā, kur Latvijas komanda gan nevarēšot startēt ar pilnām trim četrinieku ekipāžām, jo viens no stūmējiem guvis traumu, bet neesot neviena rezervista.

Melbārdim jau pagājušajā sezonā bija nopietnas muguras problēmas, un augusta beigās sportistam beidzot tika veikta operācija. Sagaidāms, ka viņš pēc sacensībām Altenbergā sacentīsies Eiropas kausa posmā Sanktmoricā, kur nedēļu vēlāk notiks arī Pasaules kausa etaps.

Melbārža vadītā četrinieka ekipāža februārī izcīnīja zelta medaļu Austrijas trasē Īglsā notikušajā pasaules čempionātā. Latvijas neatkarības vēsturē šī bija pirmā reize, kad izcīnīta zelta medaļa bobslejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu