Melbārdis Altenbergā startēs saudzējošā režīmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Melbārdis šīs nedēļas beigās pēc muguras savainojuma izārstēšanas atgriezīsies sacensību apritē. Viņš saudzīgā režīmā startēs Pasaules kausa (PK) izcīņas trešajā posmā Altenbergas trasē Vācijā, vēsta Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas (LBSF) mājas lapa.

Pirmos divus PK posmus Ziemeļamerikā Latvijas komanda izlaida. Tā bez Melbārža piedalījās Eiropas kausa izcīņas sacensībās.

Uz sacensībām Vācijā Latvijas komanda devusies ar šobrīd labāko sastāvu: skeletonā Latviju pārstāvēs Lelde Priedulēna, Martins Dukurs un Tomass Dukurs, bet bobslejā - labākie piloti Oskars Ķibermanis, Uģis Žaļims un Oskars Melbārdis ar savām komandām.

Vēl pirms pāris nedēļām Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis plānoja Melbārža atgriešanos pasaules elitē janvāra otrajā pusē, bet jau pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka mūsu labākais pilots startēs jau šā gada pirmajās sacensībās - šajā nedēļas nogalē. Tiesa, startēs treniņu režīmā, paralēli novērojot, kā reaģēs operētā mugura.

PK 3.posms - Altenberga (Vācija)

Piektdien

  • 11:00 Skeletons | Dāmas

Sestdien

  • 10:30 Skeletons | Kungi
  • 14:30 Bobslejs | Divnieki

Svētdien

  • 11:00 Bobslejs | Četrinieki

Melbārdim jau pagājušajā sezonā bija nopietnas muguras problēmas, un augusta beigās sportistam beidzot tika veikta operācija. Sagaidāms, ka viņš pēc sacensībām Altenbergā sacentīsies Eiropas kausa posmā Sanktmoricā, kur nedēļu vēlāk notiks arī Pasaules kausa etaps.

Melbārža vadītā četrinieka ekipāža februārī izcīnīja zelta medaļu Austrijas trasē Īglsā notikušajā pasaules čempionātā. Latvijas neatkarības vēsturē šī bija pirmā reize, kad izcīnīta zelta medaļa bobslejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu