«Tour de ski» 3.posmā skiatlonā I.Bikše 58.vietā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudzposmu distanču slēpošanas seriāla «Tour de ski» 3.posmā, kas notika Oberstdorfā Vācijā un kur dalībnieki sacentās 20 km skiatlonā (10 km klasikā + 10 km brīvajā stilā), Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše finišēja 58. vietā, uzvarētājam trešo posmu pēc kārtas Sergejam Ustjugovam no Krievijas zaudējot piecas minūtes un deviņas sekundes (5:09), kas madonietim ir labs rezultāts, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pēc vienas brīvdienas, kad dalībnieki ne tikai atpūtās, bet trīsarpus stundas veica 229 km garo pārbraucienu no Šveices dienvidaustrumu ciemata Valmusteras uz Vācijas pašos dienvidos pie Šveices robežas esošo slēpošanas centru Oberstdorfu, šodien «Tour de ski» turpinājās ar trešo posmu, kas distances ziņā ir visgarākais šā gada tūrē – 20 m skiatlons, kurš līdzšinējās desmit prestižā seriāla sezonās bijis tikai trīs reizes. Trešajā posmā vīriešiem bija palikuši vairs tikai 59 slēpotāji no 78 otro posmu pabeigušajiem. No deviņpadsmit, kas izstājās, bija arī visi četri igauņi, līdz ar to I.Bikše bija vienīgais palikušais baltietis.

No tūrē palikušajiem Induļa distances reitings 68 FIS punkti bija sliktākais. Nākamie trīs tuvākie bija 50-60 punktu robežās, bet pārējie jau bija ar krietni labāku reitingu. Taču Indulis lielāko distances daļu nebūt neatradās pēdējā vietā. Klasiskā stila daļā viņš pirmajos divos apļos jeb 5 km uzrādīja 54.-56. laiku (+41 sekundes), atrodoties priekšā 2015. gada pasaules junioru čempionam 10 km slidsolī un 2016.gada pasaules čempionāta U23 vicečempionam 15 km klasikā Aleksejam Červotkinam un 9 reizes PK posmos 30-niekā tikušajam vācietim Andrē Kūnem, bet vairāk nekā minūti atpalika 8 reizes PK posmos desmitniekā tikušais krievs Andrejs Larkovs. Otrie 5 km klasikā bija grūtāki, un uz slēpju maiņu jeb distances vidusdaļā (10 km) Indulis atradās 57.vietā (+1:53).

Kā jau to varēja sagaidīt, drīzumā Indulim pietuvojās vācietis Kūne, un abi strādāja kopā. Dodoties pēdējā aplī, pie 17,5 km atzīmes Kūnes un Bikšes duets bija kļuvis par trio, jo pievienojās Larkovs, visiem trim atrodoties noslēdzošajās trijās pozīcijās no 56. līdz 58. vietai. Pēdējā aplī Larkovs sāka attālināties, bet Kūne un Indulis centās turēties viens aiz otra līdz pat pēdējiem 500 metriem, kur tomēr pārāks bija vācietis, līdz ar to latvietim ieņemot 58. vietu un nopelnot 148 FIS punktus. Kaut arī tā ir noslēdzošā vieta, tomēr neļaušana sevi apdzīt pa apli šādā īsā 2,5 km trasē ir labs rezultāts Latvijas līmenim.

Uzvaru finiša sprintā izcīnīja Ustjugovs, vēlreiz otrajā vietā atstājot Martinu Jonsrudu Sunbī (+0,6 s), bet divas pozīcijas augstāk, salīdzinot ar iepriekšējo posmu, pakāpās un pirmo reizi šajā tūrē trijniekā tika trīskārtējais «Tour de ski» uzvarētājs Dario Kolonja (Šveice). Kopvērtējumā Ustjugova pārsvars pār Sunbī pieaudzis līdz 29 sekundēm, bet trešajā un ceturtajā vietā esošie kanādietis Aleks Hārvejs un šveicietis Kolona zaudē attiecīgi 1:09 un 1:25.

Indulis Bikše pēc trim posmiem no līdera atpaliek precīzi desmit minūtes un ieņem pēdējo, 58.vietu, jo 27 ir izstājušies. Tuvākie konkurenti Kūne un lihtenšteinietis Helgs ir attiecīgi 33 un 28 sekundes priekšā. Rīt paredzēta 15 km iedzīšana brīvajā stilā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu