«Tour de ski» 15 km iedzīšanā slēpotājs Bikše iekļūst piecdesmitniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Oberstdorfā (Vācija) otrajā sacensību dienā un 4. posmā distanču slēpošanas seriāla «Tour de ski» 15 km iedzīšanā brīvajā stilā lieliski slēpojis Latvijas pārstāvis Indulis Bikše, kurš no tūrē palikušajiem pašiem spēcīgākajiem 54 dalībniekiem, parādot cīņassparu, spēja iekļūt piecdesmitniekā un iegūt posmā 44.vietu. Līderpozīcijas ne tikai saglabāja, bet arī palielināja pirmais finiša līniju šķērsojušais Sergejs Ustjugovs no Krievijas, kuram Indulis zaudēja 2:06 un nopelnīja ļoti atzīstamos priekš tā līmeņa 86 FIS punktus, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Šodien «Tour de ski» seriāls pārkāpa viducim, jo tika aizvadīts ceturtais no kopumā septiņiem posmiem, otro dienu pēc kārtas tūres dalībniekiem sacenšoties Vācijas pašos dienvidos esošajā Oberstdorfas trasē, bet šoreiz 15 km iedzīšanā brīvajā stilā, ņemot vērā iepriekšējos trijos posmos uzrādītos rezultātus. Ceturtajā posmā kopējais dalībnieku skaits bija vēl nedaudz sarucis (54 slēpotāji), jo kopš vakardienas izstājās vēl četri. Indulis Bikše, kurš pēc reitinga bija vājākais no visiem, kopā ar vēl 33, kas kopvērtējumā zaudēja virs 3:20, veidoja milzīgu grupu, kas startēja vienlaicīgi – 3:15 aiz Ustjugova, neatkarīgi no tā, cik daudz viņi bija zaudējuši iepriekšējos trijos posmos kopā.

Iepriekšējos divos startos līderu temps jau pašā sākumā bija augsts, un ko līdzīgu varēja sagaidīt arī šoreiz, un tā arī bija. Taču madonietis ļoti labi turējās lielajā grupā un no vadošajiem atpalika salīdzinoši maz. Pirmajā aplī uz 2,5 km Indulis līderim bija zaudējis 22 sekundes, bet pusdistancē jeb 7,5 km deficīts bija tikai 41 sekunde, kas kopā sastādīja 3:54 un liecināja, ka mūsu slēpotājs netiks noķerts pa apli. Otrajā daļā izstājās pieci, kas bija sākuši zaudēt spēkus, tādējādi Latvijas pārstāvis jau bija stabili piecdesmitniekā, taču ne noslēdzošajā vietā. Pēdējos kilometros Bikšem izdevās apdzīt vēl kādu, bet kopumā piecus no trasē palikušajiem sāncenšiem un finišēt 44. vietā (+2:06). Līdz ar to šis ir vislabākais SS «Arkādija» pārstāvošā madonieša starts prestižajā «Tour de ski». Kopvērtējumā pēc četriem posmiem viņš ieņem 49. vietu (+12:06).

Ustjugovs, kaut arī vidusdaļā bija pielaidis tuvāk Sunbī, tomēr beigās pārsvaru pār norvēģi palielināja līdz 37 sekundēm. Minūti un septiņas sekundes vēlāk finiša sprintā par trešo vietu kanādietis Aleks Hārvejs pārspēja pamatā šo duetu velkošo Dario Kolonju no Šveices. Kvintetā par piekto vietu labāks finiša spurtā bija posma ātrākā laika uzrādītājs Mati Heikinens no Somijas (+1:45).

Rīt «Tour de ski» ir brīvdiena, bet piektdien tā turpināsies ar 10 km distanci brīvajā stilā ar intervāla startu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu