Bricis pirmo reizi sešu gadu laikā PK posmā kvalificējas iedzīšanai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas biatlona veterāns Ilmārs Bricis ceturtdien Vācijas pilsētā Oberhofā, kur sākās Pasaules kausa (PK) sezonas ceturtais posms, pirmo reizi pēdējo sešu gadu laikā desmit kilometru sprinta distancē ierindojās starp 60 labākajiem un kvalificējās iedzīšanas distancei.

Bricis, nestartējot Latvijas komandas līderim Andrejam Rastorgujevam, sacensībās ieņēma 59.vietu, kas viņam ir šīs sezonas labākais rezultāts. Pēdējo reizi viņš iedzīšanas distancē startēja 2011.gada 19.martā Oslo.

Ceturtdien aizvadītajās sacensībās Bricis pirmajā šaušanā pieļāva divas kļūdas un tobrīd bija 74.pozīcijā, savukārt otrajā viņš bija precīzs, kas ļāva pakāpties uz 52.vietu, tomēr līdz finišam viņš noslīdēja septiņas pozīcijas zemāk. No labāko 40 skaita, kuri saņem kopvērtējuma punktus, Bricis atpalika 35,2 sekundes.

Par sacensību uzvarētāju kļuva austrietis Jūlians Eberhards, kurš mēroja vienu soda apli, bet finišu sasniedza pēc 27 minūtēm un 26,8 sekundēm. Bricis viņam zaudēja divas minūtes un 32 sekundes.

Otro vietu ieņēma Mihals Šlesingrs no Čehijas, kurš uzvarētājam zaudēja 10,8 sekundes, bet trešais palika Dominiks Vindišs, kurš bija vēl par teju pusminūti lēnāks. Savukārt sezonas līderis Martēns Furkads no Francijas, kurš bija uzvarējis sezonas pirmajās trīs sprinta sacensībās, šoreiz palika astotais.

Tikmēr pārējie divi Latvijas biatlonisti ierindojās starp atpalicējiem, jo Daumants Lūsa ar vienu soda apli ieņēma 77.vietu, bet Roberts Slotiņš, pieļaujot četras kļūdas šaušanā, palika 98.vietā starp 102 finišējušajiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabils līderis ar 502 punktiem joprojām ir Martēns Furkads, kurš šosezon deviņās aizvadītajās individuālajās sacensībās izcīnījis septiņas uzvaras. Ar 327 punktiem seko ceturtdien vien 24.pozīcijā palikušais krievs Antons Šipuļins, bet trešais ar 308 punktiem ir norvēģis Tarjeijs Bē, kurš arī šo posmu izlaiž.

Savukārt Rastorgujevs ar 157 punktiem atkāpies uz 22.pozīciju.

Piektdien Oberhofā norisināsies 7,5 kilometru sprints dāmām, sestdien būs iedzīšanas, bet ceturtais posms noslēgs svētdien ar sacensībām masu startā.

Šajā Pasaules kausa posmā nepiedalīsies Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Šajās sacensībās plāno atgriezties trīskārtējā olimpiskā čempione Darja Domračeva no Baltkrievijas, kurai 1. oktobrī piedzima meita. Viņas tēvs ir titulētais norvēģis Ūle Einars Bjērndālens.

Turpinājumā biatlonisti dosies uz Rūpoldingu, kur norisināsies piektais posms. Pasaules čempionāts gaidāms februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Kopumā Pasaules kausa izcīņas tūrē 2016./2017. gada sezonā paredzēti deviņi posmi. Decembrī atcēla martā paredzētās sacensības Tjumeņā. Šim posmam mājvieta vēl tiek meklēta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu