Ķibermaņa četrinieks septītajā vietā pēc PK posma pirmā brauciena

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis atrodas septītajā vietā pēc Vācijas trasē Altenbergā notiekošā Pasaules kausa posma pirmā brauciena četriniekiem.

Tikmēr izlases līderis Oskars Melbārdis, kuram šīs ir otrās sacensības pēc traumas izdziedēšanas, atrodas 11.pozīcijā, bet Uģis Žaļims ieņem 18.vietu, līdz ar to otrajā braucienā piedalīsies visas trīs Latvijas ekipāžas.

Līderis pēc pirmā brauciena ir vācietis Johaness Lohners, kuram Ķibermanis zaudē 0,55 sekundes. Otrais ir vēl viens vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš savam tautietim zaudē 0,24 sekundes, bet trešajā vietā ir krievs Aleksandrs Kasjanovs, kurš ir vēl trīs sekundes simtdaļas lēnāks.

Melbārdis līderim zaudē 0,78 sekundes, bet Žaļims 1,19 sekundes.

Otrais brauciens sāksies plkst.12.30 un to varēs vērot televīzijas kanālā LTV7.

Divniekos Ķibermanis sestdien izcīnīja trešo vietu, pirmo reizi karjerā Pasaules kausa sacensībās kāpjot uz goda pjedestāla. Tikmēr Žaļims izcīnīja devīto vietu, bet Melbārdis sacensību apritē atgriezās ar 13.pozīciju.

Pērnās sezonas pasaules čempionam četriniekos Melbārdim šīs bija sezonas pirmās sacīkstes, jo augusta beigās viņam tika veikta muguras operācija. Bobsleja pilotam jau pagājušajā sezonā bija nopietnas muguras problēmas, tāpēc bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Sākotnēji bija iecerēts, ka pilots sacensībās atgriezīsies vēl vēlāk, nevis Pasaules kausa posmā Altenbergā, taču šonedēļ tika nolemts, ka Melbārdis startēs, taču darīs to treniņu režīmā, lai gūtu skaidrību, kā reaģēs sportista mugura.

Savukārt Ķibermanis un Žaļims šosezon ir startējuši vairākos Eiropas kausa posmos, izcīnot arī vairākus panākumus. Ķibermanis divas reizes novembrī uzvarēja divnieku sacīkstēs Siguldā, bet decembra vidū viņš divniekos triumfēja tieši Altenbergā, kur reizi bija arī otrais.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms Altenbergā norisinājās 2015.gada novembrī, kad divniekos otro vietu izcīnīja Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu, kamēr uzvaru guva vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža.

Latvijas bobslejisti sezonas pirmajos divos Pasaules kausa posmos, kas pirms gadu mijas notika Ziemeļamerikā, nepiedalījās. Pēc tiem kopvērtējuma līderis ar 435 punktiem ir šveicietis Riko Pēters, 402 punkti ir amerikānim Stīvenam Holkombam, bet trešais ar 385 punktiem ir krievs Aleksandrs Kasjanovs.

Iepriekšējā sezonā Melbārža četrinieks izcīnīja skaistu uzvaru pasaules čempionātā, gūstot lielāko panākumu Latvijas bobslejam kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt Uģis Žaļims bija trešais Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem.

Pirms gadu mijas Starptautiskā bobsleja un skeletona (IBSF) federācija izlēma, ka februārī gaidāmais pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā notiks nevis Krievijas kūrortā Sočos, bet gan Kēnigszē trasē, Vācijā. Izmaiņas notika, jo Krievija tiek apsūdzēta valdības atbalstītas dopinga sistēmas izveidošanā, kurā cita starpā 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs mājinieku pozitīvās dopinga analīzes tika aizvietotas ar negatīvām.

Pret pasaules čempionātu Sočos kā pirmā iestājās Latvijas skeletona izlase.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu