Šemps un Lesers Oberhofā masu startā pārspēj Furkadu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vācijas biatlonisti Simons Šemps un Ēriks Lesers svētdien Oberhofā notiekošā Pasaules kausa posma masu starta sacensībās pārspēja titulēto francūzi Martēnu Furkadu, Šempam uzvaru izraujot finiša spurtā.

Finišā Šemps par nieka četrām sekundes desmitdaļām apsteidza Leseru un Furkadu, bet pēc fotofiniša noskatīšanās, vācietiem pienācās otrā vieta, bet francūzim trešā.

Šemps un Lesers šautuvē neaizvēra pa vienam mērķim, kamēr Furkads kļūdījās divas reizes.

Pirms ceturās šaušanas Lesers un Ūle Einārs Bjērndālens tuvākos konkurentus apsteidza par viena soda apļa tiesu, bet ugunslīnijā vācietis un norvēģis pieļāva pa kļūdai, kā rezultātā izveidojās līderu piecinieks. Kā pirmie mēģināja aizmukt Furkads un Šemps, bet vēlāk viņiem pievienojās arī Lesers, un uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā. Tajā ātrākais bija Šemps, bet Lesers par sprīdi apsteidza Furkadu.

Šī brīža labākais Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs nolēmis šo posmu izlaist, lai labāk sagatavotos sezonas atbildīgākajiem startiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabils līderis ar 610 punktiem joprojām ir Furkads, kurš šosezon 11 aizvadītajās individuālajās sacensībās izcīnījis astoņas uzvaras. Ar 379 punktiem seko krievs Antons Šipuļins, kurš svētdien bija 14.vietā, bet trešais ar 370 punktiem ir Šemps.

Savukārt Rastorgujevs ar 157 punktiem atrodas 26.pozīcijā.

Pasaules kausa posms Oberhofā noslēgsies svētdien ar masu starta sacensībām dāmām.

No Latvijas biatlonistiem labākos rezultātus šosezon sasniedzis Rastorgujevs, kurš iepriekšējā posmā izcīnīja sesto vietu sprintā un septīto iedzīšanā. Tāpat viņš bija sestais pirmā posma 20 kilometru distancē.

Turpinājumā biatlonisti dosies uz Rūpoldingu, kur norisināsies piektais posms. Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi, bet marta sākumā paredzētais etaps Tjumeņā pārcelts uz Kontiolahti. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms februārī Hohfilcenē, Austrijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu