Nekļūdīgā Koukalova Oberhofā uzvar masu starta sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Šaušanā precīzi šāvusī Čehijas biatloniste Gabriela Koukalova svētdien Vācijā guva uzvaru Pasaules kausa (PK) šīs sezonas ceturtā posma 12,5 kilometru masu starta sacensībās.

Koukalova nepieļāva kļūdu nevienā no četrām šaušanām, bet finišā viņai par 31,5 sekundēm izdevās apsteigt vācieti Lauru Dālmeieri, kura šaušanā kļūdījās vienu reizi.

Zīmīgi, ka Dālmeiere sākumā bija iecerējusi izlaist šo Pasaules kausa posmu, turklāt viņa nepiedalījās sprintā un iedzīšanā, taču masu startā tomēr nolēma startēt.

Savukārt trešā svētdien bija vēl viena Čehijas biatloniste Eva Puskarčīkova, kura šaušanā arī sašāva visus mērķus, bet no uzvarētājas atpalika par 45,4 sekundēm. Pieminēšanas vērts ir arī somietes Kaisas Mekereinenas iegūtā astotā vieta, lai gan šaušanā viņa pamanījās pieļaut septiņas kļūdas.

Latvija šajā Pasaules kausa posmā sieviešu konkurencē nebija pārstāvēta.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ir Koukalova, kura tikusi pie 479 punktiem, bet 15 punkti mazāk ir Dālmeierei. Savukārt 448 punkti ir Mekereinenai. Savukārt Baiba Bendika ar pieciem punktiem ir 79.pozīcijā.

Pirms tam svētdien 15 kilometru masu starta sacensībās kungiem dubultuzvaru guva Vācijas biatlonisti Simons Šemps un Ēriks Lesers, kamēr trešais bija titulētais francūzis Martēns Furkads.

No Latvijas biatlonistiem labākos rezultātus šosezon sasniedzis Andrejs Rastorgujevs, kurš iepriekšējā posmā izcīnīja sesto vietu sprintā un septīto iedzīšanā. Tāpat viņš bija sestais pirmā posma 20 kilometru distancē.

Turpinājumā biatlonisti dosies uz Rūpoldingu, kur norisināsies piektais posms. Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi, bet marta sākumā paredzētais etaps Tjumeņā pārcelts uz Kontiolahti. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms februārī Hohfilcenē, Austrijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu