Vona oficiāli paziņo par savu atgriešanos jau šonedēļ gaidāmajās sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kalnu slēpošanas zvaigzne Lindsija Vona trešdien oficiāli paziņoja par savu atgriešanos jau šonedēļ Austrijā gaidāmajās Pasaules kausa izcīņas sacensībās.

Pašlaik 32 gadus vecā Vona sacensību apritē atgriezīsies sestdien, kad viņa Zauhenzī, Austrijā, aizvadīs nobraucienu.

«Vārdos nevaru aprakstīt to, cik sajūsmināta esmu atgriezties sacensībās jau šonedēļ. Šie bijuši trīs smagi mēneši ar vairāk nekā 300 rehabilitācijas stundām, taču atgūt spēju atkal ātri slēpot ir bijis tā vērts,» sarunā ar «Eurosport» teica Vona. «Esmu sajūsmināta atgriezties tieši Zauhenzī, kur man ir veicies jau iepriekš. Šīs sezonas gaitā esmu izlaidusi jau vairākas sacensības, bet ceru, ka man sezonas gaitā izdosies iesaistīties cīņā par kādu no kristāla globusiem.»

Vona savu atgriešanos veiks nepilnas četras nedēļas līdz Šveicē gaidāmajam pasaules čempionātam, kas notiks no 6. līdz 19.februārim.

Vona ir viena no visu laiku izcilākajām kalnu slēpotājām, tomēr pēdējos gados viņa regulāri saskaras ar smagos kritienos gūtām traumām. 2012.gadā viņa iepriekšējo reizi ieguva Pasaules kausu, bet 2013. un 2014.gada sezonas tika sabojātas traumu dēļ.

Kaut 2015.gada augustā Vona treniņā piedzīvotā kritienā salauza potīti, viņa aizvadīja vienu no savām sekmīgākajām sezonām pēdējos gados. Nobraucienā viņa ieguva Mazo kristāla globusu, bet kājas lūzums viņai liedza noturēt līderpozīciju kopvērtējumā visu disciplīnu summā.

Šosezon Vona izlaida Pasaules kausa pirmās sacensības, lai gatavotos novembra beigās Ziemeļamerikā gaidāmajām ātruma sacensībām, taču pirms diviem mēnešiem treniņā lauza labās rokas augšdelmu, kas viņai liedza atgriezties trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu