Vācijas biatlonistes pēdējā etapā nodrošina uzvaru stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas sieviešu biatlona izlase ceturtdien pēdējā etapā nodrošināja uzvaru savās mājās notiekošā Pasaules kausa izcīņas piektā posma 4x6 kilometru stafetē.

Vācijas komandas rindās šajā stafetē startēja Vanesa Hinca, Marena Hammeršmita, Franciska Preisa un Laura Dālmeiere. Tieši viena no šīs sezonas vadošajām biatlonistēm Dālmeiere nodrošināja vācietēm uzvaru, kura pēc pēdējās - astotās - šaušanas apsteidza norvēģieti Marti Olsbū, kura beigās zaudēja arī otro pozīciju, jo viņu apsteidza francūziete Selija Emonjēra.

Līdz ar to par stafetes uzvarētājām kļuva Vācija, šim kvartetam finišā par 3,5 sekundēm apsteidzot Franciju, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Norvēģija.

Pēc noslēdzošās šaušanas Dālmeiere no pirmās vietas atpalika par 10,7 sekundēm, taču spēja izcīnīt lielisku uzvaru.

Latvija šajās sacensībās pārstāvēta nebija.

Trešdien 4x7,5 kilometru stafetē vīriešiem uzvarēja Norvēģija, kamēr Latvija ar Daumantu Lūsu, Ilmāru Brici, Aleksandru Patrijuku un Robertu Slotiņu trešā posma laikā tika apsteigta par apli un tika klasificēta 24.vietā 25 izlašu konkurencē.

Šī brīža labākais Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs izlaida jau iepriekšējo Pasaules kausa posmu, lai labāk sagatavotos sezonas atbildīgākajiem startiem. Paredzams, ka pārējās Rūpoldingas sacensībās viņš dosies uz starta.

Posma turpinājumā piektdien un sestdien būs sacensības sprintā, bet svētdien tiks aizvadītas abas iedzīšanas distances.

No Latvijas biatlonistiem labākos rezultātus šosezon sasniedzis Rastorgujevs, kurš trešajā posmā izcīnīja sesto vietu sprintā un septīto iedzīšanā. Tāpat viņš bija sestais pirmā posma 20 kilometru distancē. Tas sportistam pašlaik Pasaules kausa kopvērtējumā dod 26.vietu.

Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Antholcu-Anterselvu, kur norisināsies sestais posms, noslēdzot sezonas otro trimestri. Pēc tā februārī Hohfilcenē, Austrijā gaidāms pasaules čempionāts, kuram sekos sezonas pēdējie trīs Pasaules kausa etapi.

Kā vēstīts, marta sākumā Krievijas pilsētā Tjumeņā paredzētais posms pārcelts uz Kontiolahti Somijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu