Krievijai atņemtais Pasaules kausa posms ātrslidošanā notiks Norvēģijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dopinga apsūdzību dēļ Krievijai atņemtais Pasaules kausa izcīņas posms ātrslidošanā norisināsies Norvēģijā, informē Starptautiskā slidošanas savienība (ISU).

Sacensības 11.-12.martā notiks Norvēģijas pilsētā Stavangerā.

Iepriekš šī posma norise 10.-12.martā bija iecerēta Krievijas pilsētā Čeļabinskā, taču šo valsti pēdējā laikā skāruši ievērojami dopinga skandāli, tāpēc nolemts tur tomēr nestartēt.

ISU bija steidzami jāatrod jauna norises vieta, un sacensības rīkot piekrita Norvēģija.

Līdz ar to Stavangerā notiks sezonas noslēdzošais, sestais Pasaules kausa posms.

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ričarda Maklarena ziņojuma par dopinga lietošanu Krievijā otrajā daļā nesen tika paziņots, ka laika posmā no 2011. līdz 2015.gadam vairāk nekā 1000 Krievijas sportisti 30 sporta veidos piedalījušies valsts izveidotā un atbalstītā dopinga sistēmā.

Arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir ieteikusi ziemas sporta veidu federācijām sacensības no Krievijas pārcelt uz citām vietām. SOK, piemērojot sankcijas, apņēmās neorganizēt un neatbalstīt Krievijā paredzētās sacensības. Sākotnēji šīs sankcijas tika piemērotas līdz aizgājušā gada beigām, bet nesen tās pagarināja uz nenoteiktu laiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu