Biatlonistei Bendikai 47.vieta Pasaules kausa posma sacensībās sprintā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien ieņēma 47.vietu Rūpoldingā notiekošā Pasaules kausa sestā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Bendika katrā no šaušanām pieļāva pa vienai kļūdai. Ja pēc pirmās ugunslīnijas latviete bija ārpus labāko sešdesmitnieka, pēc otrās šaušanas viņa bija pakāpusies līdz 50.pozīcijai, bet distances noslēgumā veica vēl nelielu kāpumu augšup, droši kvalificējoties svētdien gaidāmajai iedzīšanai.

Sacensībās ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja somiete Kaisa Mekereinena, kura par 22 sekundēm apsteidza čehiete Gabriela Koukalova, bet vēl 8,1 sekundi zaudēja vāciete Laura Dālmeiere. Šīs trīs sportistes ir arī Pasaules kausa kopvērtējuma trijniekā un visas sacensības veica bez kļūdām.

Bendika finišā uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 38,6 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 533 punktiem joprojām ir Koukalova, kurai ar 512 punktiem seko Dālmeierei, bet no viņas vairs tikai četru punktu attālumā ir Mekereinenai.

Savukārt Bendika ar pieciem punktiem ir 82.pozīcijā.

Bendika šosezon sprintā Pasaules kausā nav finišējusi augstāk par 45.vietu, bet viņas labākais šīs sezonas sasniegums individuālajās sacensībās ir 36.pozīcija 15 kilometru individuālajā distancē, kad līdz šim vienīgo reizi izdevies tikt pie kopvērtējuma punktiem.

Pagājušajā nedēļā Bendika izcīnīja trešo vietu sprinta sacensībās Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa izcīņas ceturtajā posmā.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien izcīnīja 22.vietu desmit kilometru sprinta sacensībās, bet pieredzējušais Ilmārs Bricis ieņēma 44.vietu, tādējādi arī viņi abi svētdien piedalīsies iedzīšanā. Savukārt Daumants Lūsa palika 97.vietā 107 biatlonistu vidū.

Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Antholcu-Anterselvu, kur norisināsies sestais posms, noslēdzot sezonas otro trimestri. Pēc tā februārī Hohfilcenē, Austrijā gaidāms pasaules čempionāts, kuram sekos sezonas pēdējie trīs Pasaules kausa etapi.

Kā vēstīts, marta sākumā Krievijas pilsētā Tjumeņā paredzētais posms pārcelts uz Kontiolahti Somijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu