Par spīti savainojumam Andris Šics gatavojas startēt pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Par spīti aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā notikušajā Pasaules kausa posmā gūtajam pleca savainojumam kamaniņu braucējs Andris Šics gatavojas startēt nākamnedēļ gaidāmajā pasaules čempionātā, apliecināja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga.

Latvijas titulētās kamaniņu braukšanas divnieku ekipāža Andris Šics kopā ar savu brāli Juri sestdien Siguldā piedzīvoja kritienu pirmajā braucienā. Jau tobrīd A.Šics bija iedzīvojies pleca savainojumā, tomēr viņš ar pretsāpju līdzekļiem nolēma startēt otrajā braucienā, turklāt tā startā viņš traumu padziļināja vēl vairāk.

Svētdien brāļi nestartēja stafetē, bet pastāvēja bažas par A.Šica traumas nopietnību, turklāt pastāvēja varbūtība, ka uz pasaules čempionātu, kas notiks nākamnedēļ, šī ekipāža varētu vispār nedoties.

Tomēr, kā apliecināja Strenga, pieņemts lēmums tomēr doties uz planētas meistarsacīkstēm.

«Plecs Andrim ir traumēts, bet uz pasaules čempionātu gatavojamies braukt un startēt,» sacīja Strenga, kurš izteicās, ka sportistam vēl priekšā darbs arī ar fizioterapeitiem. «Redzēs, kādi būs rezultāti. Zināmu ietekmi tas, protams, atstās, taču šobrīd kaut ko par to teikt ir grūti.»

Tiesa, pēc Siguldas sacensību noslēguma Latvijas kamaniņu izlases treneris Kaspars Dumpis sacīja, ka Šici šosezon, visticamāk, augstvērtīgus rezultātus vairs nespēs uzrādīt.

Drīzumā Latvijas sportistiem gaidāmi treniņi olimpiskajā Phjončhanas trasē un Dumpis pauda cerību, ka vismaz tur brāļi Šici būs spējīgi braukt pa trasi.

Pēc iepriekšējā nedēļas nogalē Siguldā notikušā Pasaules kausa posma kamaniņu braucējiem šī nedēļa ir brīva, bet pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā norisināsies nākamās nedēļas nogalē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu