Martins Dukurs triumfē Sanktmoricas trasē!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: URS FLUEELER / KEYSTONE

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien izcīnīja pirmo vietu Pasaules kausa (PK) izcīņā Sanktmoricas (Šveice) trasē.

Martins Dukurs pēc pirmā brauciena atradās otrajā pozīcijā, bet noslēdzošajā braucienā par trīs sekundes simtdaļām apsteidza dienvidkorejieti Sunbinu Junu, triumfējot Sanktmoricas sacensībās.

Bronzu šajās sacīkstēs izcīnīja Ņikita Tregubovs no Krievijas, kas no Dukura atpalika par 0,55 sekundēm.

Savukārt Tomass Dukurs šodien ierindojās sestajā vietā, savam brālim zaudējot 0,93 sekundes.

M.Dukurs šoreiz abos braucienos starta ieskrējienu veica no neierastās labās puses, tā cenšoties iegūt priekšrocības trases augšdaļā. Pirmajā braucienā tur latvietim bija kļūdas, ko viņš atzina arī pēc brauciena, sakot, ka tas nav bijis labs. Savukārt otrais brauciens uzvarētājam izdevās izcils, kas ļāva gūt otro panākumu šajā sezonā un nostiprināties Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā.

Vēlāk piektdien sacentīsies arī dāmas, kur dalībnieču vidū būs Lelde Priedulēna.

Brāļi Dukuri pirms nedēļas Vācijas trasē Vinterbergā triumfēja Eiropas čempionātā, kas reizē bija arī Pasaules kausa ceturtais posms. Astoto gadu pēc kārtas par Vecā kontinenta čempionu kļuva M.Dukurs, kamēr viņa vecākais brālis palika otrais. Brāļi ceturto reizi karjerā Eiropas čempionātā svinēja totālu panākumu, pie dubultuzvaras tiekot arī 2012. un 2014.gadā, bet pērn tieši Sanktmoricā Eiropas čempionāta iznākums bija unikāls, jo latvieši sasniedza identisku rezultātu un abi tika pie zelta. Tiesa, Pasaules kausa ieskaitē viņi dalīja otro vietu, jo uzvarēja Sunbins Juns.

M.Dukurs šosezon lūko kļūt par astoņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, piedevām tikt pie astotā titula pēc kārtas.

Iepriekšējā sezonā viņš guva kārtējo drošo uzvaru kopvērtējumā, aiz sevis atstājot Sunbinu Junu, kurš savukārt tikai par 27 punktiem apsteidza T.Dukuru.

Tāpat M.Dukurs iepriekšējā sezonā ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu