46 gadus vecais Bricis individuālajā distancē apsteidz Rastorgujevu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas pieredzējušais biatlonists Ilmārs Bricis piektdien Itālijā sestajā Pasaules kausa (PK) posmā 20 kilometru individuālajā distancē pirmo reizi sezonā apsteidza sešas kļūdas stāvus šaušanā pieļāvušo Andreju Rastorgujevu, taču abi palika ārpus labāko 60 skaita.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Antons Šipuļins no Krievijas, kurš pirmo reizi karjerā Pasaules kausa posmos uzvarēja 20 kilometru distancē. Viņš šaušanā pieļāva vienu kļūdu un distanci veica 50 minūtēs un 38,1 sekundē.

Tikmēr Bricis četrās šaušanās neaizvēra trīs mērķus, uzvarētājam zaudējot sešas minūtes un 10,7 sekundes, ieņemot 62.vietu, bet Rastorgujevs atpalika vēl par 6,7 sekundēm un palika uzreiz aiz sava pieredzējušā komandas biedra.

Rastorgujevs katrā no stāvus šaušanām neaizvēra pa trim mērķiem un pirmo reizi šosezon kopīgās sacensībās palika aiz Briča, kurš šaušanā netrāpīja pirmos divus šāvienus, bet vēl reizi kļūdījās pēdējo reizi viesojoties ugunslīnijā.

Savukārt trešais Latvijas biatlonists sacensībās Daumants Lūsa ar četrām soda minūtēm ieņēma 90.vietu 105 dalībnieku konkurencē, Šipuļinam zaudējot gandrīz deviņas minūtes.

Šipuļins aiz sevis atstāja sezonas līderi Martēnu Furkadu no Francijas, kurš pieļāva divas kļūdas, krievam zaudējot 41 sekundi, bet trešais palika Sergejs Semjonovs no Ukrainas, kurš atpalika vēl par 15,8 sekundēm.

Šosezon Pasaules kausa posmos šīs bija otrās individuālās sacensības 20 kilometru distancē. Pirmajās, kas tika aizvadītas sezonas ievada etapā Estešundā, Zviedrijā, Rastorgujevs par spīti, ka pirms tam bija slimojis, palika sestais. Toreiz decembrī pirms pēdējās šaušanas viņš bija trešais, tomēr pēc tam nopelnītās divas soda minūtes liedza viņam pacīnīties par goda pjedestālu. Savukārt Bricis, kam tās kļuva par atgriešanās sacīkstēm Pasaules kausa posmos, ieņēma 63.vietu, bet Lūsa palika 94.pozīcijā.

Latvijas komandas līderim Rastorgujevam sestā vieta ir šīs sezonas labākais rezultāts. Sestais sprintā viņš bija arī sezonas trešajā posmā Novemesto, Čehijā, kur iedzīšanā palika pozīciju zemāk. Savukārt iepriekšējā etapā pirms nedēļas Rūpoldingā, Vācijā, viņš labāko sniegumu nodemonstrēja iedzīšanā, ieņemot desmito vietu.

Tikmēr Bricis Rūpoldingā ieņēma 44.vietu sprintā, otro reizi nedēļas laikā kvalificējoties iedzīšanai, kurā viņš palika 11 pozīcijas zemāk.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien Antholcā-Anterselvā 15 kilometru individuālajā distancē dāmām Baiba Bendika ieņēma 42.vietu, no labāko 40 skaita, kas tika pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem, atpaliekot par sešām sekundēm.

Nedēļas nogalē Pasaules kausa posmā dāmas sestdien startēs distancē ar masu startu, bet kungi aizvadīs stafetes sacensības, bet svētdien dāmas skries stafeti, bet vīrieši slēpos distanci ar masu startu.

Iepriekšējo sezonu Rastorgujevs noslēdza 20.vietā Pasaules kausa kopvērtējumā, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kāpums par septiņām pozīcijām, bet aizpērn viņš guva 16.vietu.

Rastorgujevs augstvērtīgākos rezultātus iepriekšējā sezonā sasniedza Ziemeļamerikas posmos - Kenmorā (Kanādā) viņš bija piektais sacensībās ar masu startu, bet Preskailā (ASV) izcīnīja septīto vietu sprintā. Karjeras laikā Rastorgujevs četras reizes izcīnījis ceturto vietu Pasaules kausa sacensībās, bet uz goda pjedestāla viņam vēl nav izdevies kāpt.

Bricis biatlonista karjerai pielika punktu 2012.gadā, bet pēc tam viņš sāka strādāt ar Lietuvas izlasi, kuru vadīja arī Soču olimpiskajās spēlēs. Tomēr pirms šīs sezonas viņš nolēma pats atgriezties biatlona trasē, lai palīdzētu Latvijai ar pilnu stafetes komandu kvalificēties 2018.gada olimpiskajām spēlēm. Uz Phjončhanu ar stafetes komandu varēs braukt pirmās 20 valstis pēc šī gada Nāciju kausa rezultātiem, bet Latvija pērn bija 23.vietā, kamēr šosezon ieņem 19.vietu.

Bricis karjeras laikā ir izcīnījis divas bronzas medaļas pasaules čempionātos - 2001.gadā 20 kilometru individuālajā distancē un četrus gadus vēlāk desmit kilometru sprintā. Tāpat Bricis piedalījies sešās olimpiskajās spēlēs, kur labākais sasniegums ir 2006.gadā Turīnā izcīnītā ceturtā vieta iedzīšanā.

Latvijas sportists vairākas reizes kāpis uz goda pjedestāla arī Pasaules kausa posmos.

Pēc šī posma februārī Hohfilcenē, Austrijā, gaidāms pasaules čempionāts, kuram martā sekos sezonas pēdējie trīs Pasaules kausa etapi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu