Ķibermanis un Melbārdis otrajā braucienā pazaudē vietas uz pjedestāla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas bobslejistu Oskara Ķibermaņa un Oskara Melbārža divnieku ekipāžas sestdien ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu dabīgā ledus trasē Sanktmoricā notiekošā Pasaules kausa piektā posma sacensībās, lai gan pēc pirmā brauciena abi latvieši bija dalītā trešajā pozīcijā.

Tikmēr Uģis Žaļims otrajā braucienā uzlaboja savu pozīciju un bija desmitais.

Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni aizvadīja teicamu pirmo braucienu, Sanktmoricas trasi veicot vienā minūtē un 5,70 sekundēs, tobrīd tikai par vienu sekundes simtdaļu atpaliekot no Frančesko Frīdriha ekipāžas, bet vēlāk viņus apsteidza arī Johaness Lohners, kurš latvietim bija 0,30 sekundes priekšā.

Tiesa, pēdējo vārdu pirmajā braucienā teica Melbārdis un Arvis Vilkaste, kuri pirmajā braucienā uzrādīja identisku laiku ar Ķibermaņa ekipāžu.

Savukārt otrajā braucienā latvieši trases beigu daļā zaudēja savas pozīcijas un divu braucienu summā palika bez goda pjedestāla.

Par uzvarētāju kļuva vācieša Lohnera divnieks, kurš otrās vietas ieguvēju Frīdrihu divu braucienu summā apsteidza par 0,28 sekundēm. Tikmēr trešo vietu izcīnīja amerikānis Stīvens Holkombs, kurš atpalika 0,67 sekundes.

Divas sekundes simtdaļas no goda pjedestāla atpalika vācietis Niko Valters, bet vēl četras simtdaļas lēnāks bija Ķibermanis. Turpat aiz Ķibermaņa bija Melbārdis, kurš no sava komandas biedra atpalika sekundes simtdaļu. Savukārt Žaļims un stūmējs Jānis Jansons divu braucienu summā uzvarētājam zaudēja 1,14 sekundes, kas viņam deva desmit pozīciju.

Sezonas pirmajos divos posmos Ziemeļamerikā Latvijas ekipāžas nepiedalījās, bet šogad ļoti veiksmīgi divnieku sacensībās startējis Ķibermanis, kurš vispirms izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa trešajā posmā, pirmoreiz kāpjot uz goda pjedestāla, bet pirms nedēļas tika pie trešās vietas Vinterbergas etapā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts. Tāpat pēdējos divos etapos divnieku sacensībās desmitniekā bijis arī Žaļims, bet olimpiskais medaļnieks Melbārdis šosezon startējis tikai vienā Pasaules kausa etapā un pagaidām ar augstiem rezultātiem vēl nav izcēlies.

Melbārdis Sanktmoricā startē jau otro nedēļu pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļā viņš šajā trasē guva trīs uzvaras Eiropas kausa ietvaros.

Iepriekšējā sezonā Melbārža četrinieks izcīnīja skaistu uzvaru pasaules čempionātā, gūstot lielāko panākumu Latvijas bobslejam kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt Uģis Žaļims bija trešais Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem.

Pasaules kausa izcīņā bobslejā un skeletonā šosezon paredzēti astoņi posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Kēnigszē trasē Vācijā, uz kurieni tas pārcelts no Sočiem. Pašā sezonas noslēgumā gaidāmas arī pirmās oficiālās sacensības nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu