Latvijas bobslejistiem dubultuzvara četriniekos Sanktmoricā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Oskara Ķibermaņa pilotētais četrinieks svētdien Sanktmoricā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa (PK) piektā posma sacensībās, bet otro ieguva Oskara Melbārža vadītā ekipāža. Šī ir pirmā reize Pasaules kausa izcīņā, kad Latvijas bobslejisti aizņem pirmās divas vietas uz goda pjedestāla četriniekiem.

Līdz šī gada sākumam Ķibermanim labākais sasniegums Pasaules kausa posmos bija ceturtā vieta, bet pirms divām nedēļām Altenbergā viņš pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla. Divu nedēļu laikā Ķibermanis jau trīs reizes finišējis pirmajā trijniekā, bet svētdien viņš pirmo reizi to iespēja četriniekos.

Ķibermanis bija ātrākais abos braucienos. Pēc pirmā brauciena viņš par sekundes simtdaļu apsteidz savus tuvākos sekotājus Oskaru Melbārdi un Riko Pēteru, taču otrajā palielināja savu pārsvaru un izcīnīja skaistu uzvaru.

Pirmajā braucienā Ķibermanis Sanktmoricas dabīgo ledus trasi veica minūtē un 4,55 sekundēs, bet Melbārdis un Pēters viņam zaudēja vienu sekundes simtdaļu. Pirmajam trijniekam sekoja Kriss Springss, kurš Ķibermanim zaudēja 0,16 sekundes, bet aiz viņa piecu sekundes simtdaļu robežās bija vēl trīs sportisti.

Tikmēr Uģis Žaļims Ķibermanim zaudēja 0,54 sekundes, kas viņam pēc pirmā brauciena ļāva ierindoties 19.pozīcijā. Pirmais divdesmitnieks, kas startēja otrajā braucienā, ietilpa 0,56 sekundēs.

Savukārt otrajā braucienā Ķibermaņa četrinieks uzstūma izcilu startu, turpinājumā palielinot pārsvaru pār tā brīža līderi Melbārdi un izcīnot uzvaru. Ķibermanis trasi veica minūtē un 4,05 sekundēs, kas ir šī gada trases rekords.

Ķibermanis Melbārdi divu braucienu summā apsteidza par 0,13 sekundēm, bet trešais bija vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš uzvarētājam zaudēja 0,30 sekundes.

Savukārt Žaļims divu braucienu summā Ķibermanim zaudēja 1,39 sekundes, kas viņam deva 18.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem līderis ar 947 punktiem ir krievs Aleksandrs Kasjanovs, otro vietu ar 915 punktiem ieņem Pēters, bet trešais ar 842 punktiem ir Johaness Lohners. Šī trijotne Sanktmoricā palika aiz goda pjedestāla. Lohneram līdz trešajai vietai pietrūka viena sekundes simtdaļa, piektais palika Pēters, bet Kasjanovam astotā pozīcija.

Tikmēr Ķibermanis ar trīs posmos izcīnītiem 537 punktiem ieņem 14.vietu, Melbārdis ar 346 punktiem ir 17.pozīcijā, bet Žaļims ar 264 punktiem ir uzreiz aiz pirmā divdesmitnieka.

Melbārdis Sanktmoricā startēja otro nedēļu pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļā viņš šajā trasē guva trīs uzvaras Eiropas kausa ietvaros.

Latvijas ekipāžas sestdien teicami aizvadīja arī sacensības divniekiem. Ķibermanis un Melbārdis pēc pirmā brauciena dalīja trešo vietu, bet divu braucienu summā ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu, kamēr Žaļims bija desmitais.

Iepriekšējā sezonā Melbārža četrinieks izcīnīja skaistu uzvaru pasaules čempionātā, gūstot lielāko panākumu Latvijas bobslejam kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt Uģis Žaļims bija trešais Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem.

Pasaules kausa izcīņā bobslejā un skeletonā šosezon paredzēti astoņi posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Kēnigszē trasē Vācijā, uz kurieni tas pārcelts no Sočiem. Pašā sezonas noslēgumā gaidāmas arī pirmās oficiālās sacensības nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu