Kučvaļska divas reizes krīt un pēc EČ īsās programmas ieņem 20.vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska trešdien Čehijā neveiksmīgi iesāka Eiropas čempionātu, jo īsajā programmā viņa divas reizes nokrita, ieņemot 20.vietu 34 dalībnieču konkurencē.

Kučvaļska nokrita jau savā pirmajā lēcienā, neveiksmīgi piezemējoties pēc trīskāršā tulupa, bet vēl reizi viņa garšļaukus bija pēc divu lēcienu kaskādes. Programmas otro daļu Latvijas sportiste veica bez acīmredzamām kļūdām, kas viņai tomēr ļāva tikt starp 24 labākajām dalībniecēm, kuras piektdien veiks izvēles slidojumu.

Tiesneši Kučvaļskas sniegumu novērtēja ar 49,05 punktiem. Zīmīgi, ka Latvijas pārstāve īso programmu aizvadīja kā pēdējā no dalībniecēm.

Līdere pēc īsās programmas ir pērnā gada pasaules un Eiropas čempione Jevgēņija Medvedeva no Krievijas, kura titula aizstāvēšanu sāka nevainojami, iegūstot 78,92 punktus. Tikmēr otrā ar 74,39 punktiem ir cita krieviete Anna Pogorilaja, bet trešo vietu ieņem pieredzējušā itāliete Karolīna Kostnere. Pieckārtējā Eiropas čempione tika pie 72,40 punktiem.

Kučvaļska pērn Eiropas čempionātā Bratislavā sensacionāli izcīnīja ceturto vietu, bet 2015.gadā viņa Vecā kontinenta čempionātā bija septītā.

Pērn Kučvaļska ar savu sniegumu nopelnīja Latvijai divas vietas šī gada Eiropas čempionātā, tomēr Diāna Ņikitina, kura arī varētu startēt šajā līmenī, traumas dēļ uz Ostravu nedevās.

Vēlāk trešdien īso programmu aizvadīs pāri, savukārt ceturtdien startēs deju pāri, kur dalībnieku vidū būs Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis, bet piektdien sacensības sāks vīri, kur startēs arī Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs.

Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien ar paraugdemonstrējumiem, bet pēdējie medaļu ieguvēji tiks noskaidroti sestdien.

Kučvaļska pērn pasaules čempionātā ieņēma 15.vietu. Šosezon viņa piedalījās arī divos «Grand Prix» posmos, taču cīņā par augstām vietām nespēja iesaistīties, sacensībās Maskavā ieņemot desmito vietu, bet Čikāgā paliekot vēl pozīciju zemāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu