Melbārža četrinieku no bronzas Kēnigszē šķir 0,06 sekundes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis

Pagājušā gada pasaules čempiona Oskara Melbārža pilotētā četrinieku ekipāža svētdien izcīnīja septīto vietu Vācijas trasē Kēnigszē notikušajā Pasaules kausa sestajā posmā bobslejā.

Trasē, kurā jau pavisam drīz notiks arī pasaules čempionāts, Melbārža ekipāža trešajai pozīcijai zaudēja tikai 0,06 sekundes.

Tikmēr otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ierindojās 14.pozīcijā.

Sacensībās dubultuzvaru izcīnīja Vācijas piloti Johaness Lohners un Niko Valters, kurus šķīra 0,25 sekundes. Tikmēr trešajā vietā palika Krievijas braucēja Alekseja Stuļņeva ekipāža, kas zaudēja 0,32 sekundes. Savukārt aiz tās nākamās četras ekipāžas sekoja 0,06 sekunžu robežās.

Melbārdis ar saviem olimpiskajiem stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pirmajā braucienā startēja tikai ar 19.numuru, bet nobrauca salīdzinoši labi un uzrādīja sesto labāko rezultātu, līderiem zaudējot 0,24 sekundes. Savukārt otrajā braucienā viņiem pat bija piektais rezultāts, tomēr ļoti ciešajā kopvērtējumā nācās atkāpties par vienu pozīciju. Ekipāža summā uzvarētājiem zaudēja 0,38 sekundes.

Tikmēr Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Raivi Zīrupu pēc pirmā brauciena bija 14.pozīcijā, bet otrajā uzrādīja 13.rezultātu, tomēr augstāk nepakāpās. Šī ekipāža summā atpalika par 0,87 sekundēm.

Šajās sacensībās nestartēja Latvijas trešā ekipāža ar pilotu Uģi Žaļimu, jo vairāki stūmēji bija devušies uz Vinterbergu, kur sestdien jaunais pilots Ralfs Bērziņš izcīnīja sesto vietu pasaules čempionātā U-23 vecuma grupā.

Latvijai sensacionāli noslēdzās iepriekšējais etaps, kas pirms nedēļas risinājās Sanktmoricas trasē, Ķibermaņa četriniekam izcīnot uzvaru, bet Melbārdim ar stūmējiem gūstot otro vietu.

Ķibermanis gada sākumā Altenbergā pirmoreiz karjerā kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās, gūstot trešo vietu divnieku sacensībās. Pēc nedēļas Vinterbergā viņš vēlreiz bija trešais divnieku ieskaitē, bet vēl nedēļu vēlāk Sanktmoricā tika gūta pirmā uzvara un pirmais pjedestāls starp četriniekiem.

Šis posms sestdien sākās ar divnieku sacensībām, kurās visi trīs Latvijas piloti tika desmitniekā - Ķibermaņa un Melbārža pilotētās ekipāžas izcīnīja attiecīgi piekto un sesto vietu, bet Žaļims palika devītais.

Kēnisgzē trasē pēc trīs nedēļām sāksies arī pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā. Sākotnēji tas bija paredzēts Soču trasē, Krievijā, taču Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF), ņemot vērā citu valstu iebildumus, protestējot pret Krievijā iepriekšējos gados pielietoto dopinga lietošanas sistēmu, nolēma planētas meistarsacīkstes pārcelt uz Kēnigszē.

Iepriekšējā sezonā Melbārža četrinieks izcīnīja skaistu uzvaru pasaules čempionātā, gūstot lielāko panākumu Latvijas bobslejam kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt Žaļims bija trešais Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem.

Pasaules kausa izcīņā bobslejā un skeletonā šosezon paredzēti astoņi posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Kēnigszē trasē Vācijā, uz kurieni tas pārcelts no Sočiem. Pašā sezonas noslēgumā gaidāmas arī pirmās oficiālās sacensības nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu