Skeletonists Šteinbergs: Tēmēju uz pirmo vietu, bet ir tā, kā ir

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs sev ne pārāk veiksmīgajā pasaules junioru čempionātā, kas pagājušajā nedēļā notika Siguldā, vainoja vājo startu un ne pārāk sekmīgi sagatavoto tehniku.

Par pasaules junioru čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva Ņikita Tregubovs no Krievijas, bet latvietis Krists Netlaus viņam summā zaudēja 0,36 sekundes, izcīnot sudraba godalgu. Tikmēr Šteinbergs palika uzreiz aiz goda pjedestāla, trešajai vietai zaudējot vien divas sekundes simtdaļas, bet Kristaps Zeila ierindojās 11. pozīcijā.

«Startā neizdarīju visu, ko varēju, taču treniņos skrēju tikpat ātri. Pie tā ir jāpiestrādā, lai varētu konkurēt. Atbildības slogs ir vienmēr, bet nebija tik liels, kā tas bija Eiropas kausa posmā Siguldā. Labi nobraucu abus braucienus,» žurnālistiem pēc sacensībām teica Šteinbergs. «Tēmēju uz pirmo vietu, bet ir tā, kā ir - jāturpina strādāt. Lai izpildītu savus mērķus, pietrūka nedaudz tehnikā. Tas arī ir galvenais. Treniņu pirmajās dienās bija labi rezultāti tad, kad bija sarmains ledus.»

Pašlaik 23 gadus vecais Šteinbergs Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) sezonas rangā ieņem 24.vietu, bet iekļūšana pirmajā trīsdesmitniekā viņam ļautu nākamsezon startēt jau Pasaules kausa sacensībās.

«Jānoturas trīsdesmitniekā. Ar šīm sacensībām mana sezona ir beigusies, tagad sekošu līdzi ranga tabulai, vai nākamsezon tikšu startēt Pasaules kausa sacensībās,» pauda Šteinbergs.

Šteinbergs arī uzslavēja pasaules junioru čempionātā sudrabu izcīnījušo Netlauu, kurš palielinājis iekšējo konkurenci.

«Ir ļoti labi, ka ir iekšējā konkurence ar Kristu. Mēs paši vēl nesen par to runājām. Pērn neiedomājos, ka abi katrā treniņā [Siguldā] brauksim zem 52 sekundēm. Tas ir ļoti labi, ka dzenam viens otru uz priekšu. Te ir arī rezultāts,» teica Šteinbergs, norādot uz tautieša izcīnīto sudrabu.

Junioru čempionāta uzvarētājs Tregubovs šosezon ar atzīstamiem panākumiem startē Pasaules kausa posmos, tāpēc viņš bija galvenais favorīts uz zelta iegūšanu Siguldas sacensībās.

«Patīk sacensties ar tādiem sportistiem, kuri jau startē Pasaules kausa posmos. Tas palīdz pierast pirms startiem tādās sacensībās, kur līmenis ir pavisam cits, un veči «iet» uz simtdaļām.

Laba pieredzīte, tagad tikai jāņem bagāžā līdzi un jāturpina strādāt,» izteicās Šteinbergs.

Tikmēr Zeila ar savu startu pasaules junioru čempionātā nebija pārāk apmierināts.

«Braucieni nebija diez cik labi. Par startu esmu priecīgs, jo uzlaboju personīgo rekordu. Varēju vēl labāk,» uzsvēra Zeila. «Nevainošu tehniku, vainošu pats sevi. Neizdevās divi stabili braucieni. Slīdēja salīdzinoši labi. Arī treniņos slīdēja labi, bet sacensībās braukšanas dēļ nebija labākie ātrumi.»

«Gribēju labākus rezultātus, taču nesanāca. Ja salīdzina ar Eiropas kausa sacensībām Siguldā, vietas ziņā rezultāts ir labāks, bet braucienu ziņā nē. Šoreiz rupjās kļūdas tika izlabotas, tomēr tik un tā bija maziņās kļūdiņas un nebija tie paši labākie braucieni.

Cerēju uz pirmo sešinieku, bet tāds ir sports,» atzina Zeila.

Pasaules junioru čempionātā skeletonā, kur piedalījās sportisti līdz 23 gadu vecumam, startēja 14 valstu sportisti.

Pērn pasaules junioru čempionātā triumfēja Lelde Priedulēna, kura vēl pirms tam divreiz bija guvusi ceturto vietu. Šogad viņa šajās sacensībās vairs nedrīkstēja piedalīties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu