M.Dukurs izcīna pārliecinošu uzvaru un atgriežas kopvērtējuma līderpozīcijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Īglsas trasē, Austrijā, izcīnīja pārliecinošu uzvaru Pasaules kausa (PK) izcīņas septītajā posmā, kas ir pēdējais pirms šomēnes gaidāmajām planētas meistarsacīkstēm, kamēr viņa brālis Tomass ierindojās dalītā ceturtajā vietā.

M.Dukurs veica nevainojamus braucienus. Pirmajā viņš finišēja pēc 52,01 sekundes, labojot Īglsas trases rekordu. Savukārt otrajā viņš bija vēl 0,13 sekundes ātrāks, vēlreiz uzlabojot savu rekordu.

M.Dukurs divu braucienu summā par 0,58 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Aleksandru Tretjakovu, kamēr trešajā pozīcijā ierindojās Sunbins Juns, kurš bija vēl vienu sekundes desmitdaļu lēnāks.

Tikmēr T.Dukurs pēc pirmā brauciena ieņēma sesto vietu, bet otrajā uzrādīja trešo rezultātu, kas viņam summā deva dalītu ceturto pozīciju ar Akselu Jungku. T.Dukurs un Jungks M.Dukuram divu braucienu summā zaudēja 1,08 sekundes.

Līdz ar uzvaru M.Dukurs atgriezies Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā. Viņa kontā ir 1437 punkti, bet par 24 punktiem mazāk ir Junam, kamēr trešo vietu ar 1280 punktiem ieņem Jungks, kurš par 18 punktiem apsteidz Tretjakovu, piektais ar 1257 punktiem ir Kristofers Grotērs, bet pirmo sešinieku ar 1210 punktiem noslēdz T.Dukurs.

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs pēc ne pārāk veiksmīgajiem sezonas pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā šo gadu iesāka ļoti labi, jo vispirms viņš bija otrais Altenbergas trasē, bet pēc tam triumfēja sacensībās Vinterbergā un Sanktmoricā, kas ļāva atrasties vadībā Pasaules kausa kopvērtējumā. Tomēr pirms nedēļas Kēnigszē trasē, kur drīzumā notiks pasaules čempionāts, sportists palika tikai sestais.

M.Dukurs šosezon lūko kļūt par astoņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, piedevām tikt pie astotā titula pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā viņš guva kārtējo drošo uzvaru kopvērtējumā, aiz sevis atstājot Sunbinu Junu, kurš savukārt tikai par 27 punktiem apsteidza T.Dukuru.

Tāpat M.Dukurs iepriekšējā sezonā ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā.

Pašlaik 32 gadus vecais M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015. un 2016.gadā, bet 2013.gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 35 gadus vecais T.Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien Pasaules kausa posmu aizvadīja arī dāmas, kur astotā palika Lelde Priedulēna. Pirmajā braucienā Priedulēna uzrādīja septīto labāko rezultātu, bet otrajā uzrādīja devīto laiku un summā atkāpās par vienu pozīciju.

Pirms pagājušās sezonas Priedulēnai Pasaules kausa posmos augstākā bija 12.vieta, bet iepriekšējā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bija labāko sešiniekā. Sportiste janvārī triumfēja pasaules junioru čempionātā, bet sezonas noslēdzošajā Pasaules kausa etapā palika vien sekundes simtdaļas attālumā līdz pirmajam pjedestālam.

Pagājušajā Pasaules kausa sezonā Priedulēna, piedaloties piecās no astoņām sacensībām, kopvērtējumā izcīnīja 13.vietu.

Pasaules kausa posmā Īglsā sestdien un svētdien sacentīsies arī bobslejisti, bet 17.janvārī Kēnigszē sāksies pasaules meistarsacīkstes. Sākotnēji tās bija paredzēts Soču trasē, Krievijā, taču Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF), ņemot vērā citu valstu iebildumus, protestējot pret Krievijā iepriekšējos gados praktizēto dopinga lietošanas sistēmu, nolēma planētas meistarsacīkstes pārcelt uz Vāciju.

Pret sacensībām Sočos kā pirmā iebilda tieši Latvijas skeletona izlase, ar brāļiem Dukuriem priekšgalā. Turpinājumā publisku atbalstu Latvijai izteica arī citas nācijas, bet IBSF lēma planētas meistarsacīkstes pārcelt.

Pēc pasaules čempionāta sezonai punkts tiks pielikts ar Pasaules kausa posmu 2018.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu