Melbārža kvartets ar dramatisku uzvaru Īglsā iesildās pasaules čempionātam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža vadītais četrinieks Austrijas trasē Īglsā sestdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa septītā posma sacensībās, kas bija noslēdzošās pirms šomēnes gaidāmajām planētas meistarsacīkstēm.

Melbārdim, kurš muguras operācijas dēļ izlaida sezonas pirmos posmus, šī ir šosezon pirmā uzvara Pasaules kausa etapos.

Melbārdis Īglsas trasē, kur pērn kļuva par pasaules čempionu, pirmajā braucienā bija ātrākais, bet otrajā uzrādīja piekto laiku, taču tas viņam netraucēja izcīnīt uzvaru.

Tiesa, pēc otrā brauciena finiša kamanas aizslīdēja atpakaļ trasē, boba aizmugurējai daļai atsitoties pret malu un tiekot sabojātai.

Otro vietu ieņēma Riko Pēters, kurš Melbārdim divu braucienu summā zaudēja piecas sekundes simtdaļas, bet vēl sekundes simtdaļu lēnāks bija amerikānis Stīvens Holkombs.

Savukārt Oskars Ķibermanis pēc pirmā brauciena bija 12.vietā, bet otrajā braucienā uzlaboja savu rezultātu un bija astotais. Vēl viens Latvijas pilots Uģis Žaļims pēc pirmā brauciena bija 13.vietā, bet divu braucienu summā viņš ieņēma 17.pozīciju.

Tikmēr nu jau bijušais Pasaules kausa kopvērtējuma vicelīderis Johaness Lohners, kurš iepriekšējos četros posmos izcīnījis trīs uzvaras, pēc pirmā brauciena pārāk siltu slieču dēļ tika diskvalificēts. Savukārt krievu pilota Alekseja Stuļņeva četrinieks pirmā brauciena finišā krita un, nespējot nobremzēt, gandrīz izbrauca ārpus trases. Tiesa, tas viņiem netraucēja izcīnīt piekto vietu.

Šajā posmā startēja arī trīs dāmu četrinieku ekipāžas, ieņemot pēdējās vietas 31 finišējušās ekipāžas konkurencē. Labāko rezultātu no dāmām uzrādīja kanādietes Keilijas Hamfrīsas četrinieks, kas pirmajā braucienā Melbārdim zaudēja 2,10 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderpozīcijā ar 1275 punktiem ir Krievijas bobslejists Aleksandrs Kasjanovs, otro vietu ar 1261 punktu ieņem Pēters, bet trešais ar 1218 punktiem ir Holkombs.

Tikmēr Ķibermanis ar 809 punktiem ir 12.vietā, Melbārdis ar 739 punktiem ir divas pozīcijas zemāk, bet Žaļims ar 352 punktiem ir 22.pozīcijā.

Īglsas posma divnieku sacensībās Melbārdis izcīnīja otro vietu, Ķibermanis ierindojās astotajā pozīcijā, bet Žaļims bija desmitais.

Sezonas pirmajos divos posmos Ziemeļamerikā Latvijas ekipāžas nepiedalījās, bet šogad ļoti veiksmīgi divnieku sacensībās startējis Ķibermanis, kurš vispirms izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa trešajā posmā, pirmoreiz kāpjot uz goda pjedestāla, bet pēc divām nedēļām tika pie trešās vietas Vinterbergas etapā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts.

Savukārt četriniekos latviešiem Sanktmoricā izdevās izcīnīt dubultuzvaru - pie pirmā panākuma karjerā tika Ķibermanis, kamēr Melbārdis bija otrajā vietā.

Pēc divām nedēļām Kēnisgzē trasē sāksies pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā. Sākotnēji tas bija paredzēts Soču trasē, Krievijā, taču Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF), ņemot vērā citu valstu iebildumus, protestējot pret Krievijā iepriekšējos gados pielietoto dopinga lietošanas sistēmu, nolēma planētas meistarsacīkstes pārcelt uz Kēnigszē.

Iepriekšējā sezonā Melbārža četrinieks izcīnīja skaistu uzvaru pasaules čempionātā, gūstot lielāko panākumu Latvijas bobslejam kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt Žaļims bija trešais Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem.

Pasaules kausa izcīņā bobslejā un skeletonā šosezon paredzēti astoņi posmi. Pašā sezonas noslēgumā gaidāmas arī pirmās oficiālās sacensības nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu