Arī Latvijas čempionāta 2. posms un FIS sacensības slēpošanā Vietalvā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Latvijas čempionāta otrais posms un FIS sacensības distanču slēpošanā, kas pulcēs mūsu valsts labākos slēpotājus, netiks pārcelti uz citu vietu un šajā nedēļas nogalē tomēr norisināsies Vietalvā, kā sezonas sākumā bija plānots. Otrajā posmā slēpotāji sacentīsies sprintā brīvajā stilā sestdien un vidējā distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu svētdien, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Sestdienas sprints būs vienīgais Latvijas čempionātā šajā sezonā. Pagājušajā gadā par sprinta čempionu kļuva Raimo Vīgants, par kuru dažas sekundes kvalifikācijā ātrāks bija Indulis Bikše, kurš vēlāk izslēgšanas braucienos nepiedalījās. Viņi abi, kā arī nupat pie Eiropas čempionāta sudraba ziemas triatlonā tikušais Oskars Muižnieks, kurš 2016.gadā nestartēja Latvijas čempionātā un FIS sacensībās sprintā, un arī pēdējos gadus tikai biatlonā PK posmos startējošais Roberts Slotiņš tagad būs galvenie pretendenti uz uzvaru un godalgu sadalīšanu.

Sievietēm pašreizējā čempione sprintā ir Inga Paškovska, kura būs favorīte arī šoreiz, neskatoties uz to, ka šogad abu Lietuvas čempionātu un FIS sprintu kvalifikācijā ir piekāpusies Patrīcijai Eidukai, kura izslēgšanas braucienos nav izgājusi uz starta. Ar abām konkurēs arī Anda Muižniece, tāpat arī BMX starptautiskajās sacensībās godalgotas vietas ieguvusī Vineta Pētersone.

Pirmajā posmā bija atbraukuši vairāki lietuvieši un igauņi, kā arī pasaules kausa posma uzvarētājs komandu sprintā kazahs Denis Volotka, kuru un arī ziemeļu kaimiņus mēs šoreiz neredzēsim, jo šajā nedēļas nogalē ir arī Igaunijas čempionāts, Toties ieradīsies lietuvieši, kuru līderi ir konkurētspējīgi ar daļu no mūsu labākajiem slēpotājiem.

Pēc FIS grupām pēcpusdienā sacentīsies arī jauniešu grupas slēpotāji un veterāni. Pirmajā posmā visās sešās jauniešu grupās abas dienas uzvarēja vieni un tie paši slēpotāji, kuri būs favorīti arī šoreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu