Norvēģijas distanču slēpotāju Juheugu par dopinga lietošanu diskvalificē uz 13 mēnešiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Divkārtējā Pasaules kausa ieguvēja distanču slēpošanā Terēza Juheuga par aizliegto vielu lietošanu saņēmusi 13 mēnešu diskvalifikāciju, lēmusi Norvēģijas Olimpiskā komiteja (NIF).

Juheugai jau pirms gandrīz četriem mēnešiem tika piespriesta pagaidu diskvalifikācija, līdz ar to viņa trasē varēs atgriezties novembrī un piedalīties nākamā gada olimpiskajās spēlēs.

Sākotnēji Norvēģijas antidopinga uzraugs Juheugai pieprasīja 14 mēnešu diskvalifikāciju, bet tagad piespriests par mēnesi īsāks sods.

Patlaban 28 gadus vecā Juheuga ir viena no šī brīža slavenākajām slēpotājām un pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja, tomēr oktobrī tika pavēstīts, ka sportistes organismā atrastas aizliegtā anaboliskā steroīda klostebola pēdas. Analīzes sportistei tika ņemtas šī gada 16.septembrī.

Kā iepriekš jau tika vēstīts, Juheuga augustā treniņos augstkalnē lietojusi pretapdegumu lūpu balzamu, neapzinoties, ka tajā atrodas aizliegtās vielas.

Juheuga 2010.gadā Norvēģijas izlases sastāvā tika kronēta par olimpisko čempioni 4x5 kilometru stafetē. Pēc četriem gadiem Sočos viņa tika pie sudraba 30 kilometru brīvā stila distancē un bronzas desmit kilometru klasikā.

Tāpat viņa divas reizes triumfējusi Pasaules kausa kopvērtējumā 2014.gadā un šogad, kā arī guvusi septiņas zelta medaļas pasaules čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu