Latvijas kamaniņu stafetes komanda izcīna bronzu olimpiskajā trasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas kamaniņu stafetes komanda ar Ullu Zirni, Kristeru Aparjodu, kā arī Andra un Jura Šicu divnieku sastāvā, svētdien Pasaules kausa posmā Dienvidkorejas trasē Phjončhanā izcīnīja bronzu, tiekot pie godalgas nākamā gada olimpisko spēļu trasē.

Latvijas stafetes komanda bronzas medaļu Pasaules kausa sacensībās izcīnījusi trīs posmos pēc kārtas.

Latvijas komanda stafeti veica divās minūtēs un 29,612 sekundēs, sacensību uzvarētājiem vāciešiem zaudējot 0,493 sekundes. Savukārt otrajā vietā bija austrieši, kam Latvijas kamaniņu braucēji zaudēja 0,062 sekundes.

Tikmēr aiz goda pjedestāla tika atstāti amerikāņi, kuri no latviešiem atpalika 0,262 sekundes, bet pirmajā sešinieka iekļuva arī Krievija un Kanāda, bet mājinieki dienvidkorejieši bija 11.pozīcijā 14 izlašu konkurencē.

Pasaules kausa kopvērtējumā stafetē līdere ar 431 punktu ir Vācija, kas turklāt pirms sezonas noslēdzošā posma jau ir nodrošinājusi uzvaru šajā sezonā. Tai ar 325 punktiem seko Austrija un Krievija, kamēr šim trijniekam ar 321 punktu seko ASV. Tikai punkts mazāk ir Kanādai un Latvijai, tādējādi šīs komandas saglabā izredzes kļūt par šīs sezonas vicečempioni.

Pirms tam vīru sacensībās šī gada pasaules junioru čempions Aparjods izcīnīja augsto ceturto vietu. Astoņpadsmit gadus vecais Aparjods pirms divām nedēļām Siguldā tika kronēts par pasaules junioru čempionu, bet šodien viņš, tikai otro reizi startējot pamatsacensībās, sasniedza savu visu laiku labāko rezultātu pieaugušo konkurencē, kur vēl joprojām nestartē pilnu sezonu.

Turpat aiz Aparjoda piektajā pozīcijā bija Inārs Kivlenieks, astotais bija Artūrs Dārznieks, 18.pozīcijā ierindojās Riks Kristens Rozītis, bet Kristaps Mauriņš bija 27.vietā.

Tikmēr dāmu sacensībās Ulla Zirne sestdien izcīnīja septīto vietu, sasniedzot savu karjeras rekordu Pasaules kausa sacensībās, bet Elīza Cauce ierindojās 11.pozīcijā, kamēr Kendija Aparjode pirmajā braucienā krita.

Divnieku sacensībās Juris un Andris Šici ieņēma 13.vietu, bet otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu.

Latvijas kamaniņu braucēji Dienvidkorejā atrodas jau otro nedēļu, jo pirms tam Phjončhanā norisinājās treniņu nedēļa, kurā lielākā daļa sportistu ieguva pirmo pieredzi šajā trasē.

Pasaules kausa izcīņa noslēgsies ar pēdējo posmu Vācijas trasē Altenbergā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu