Vācu biatlonists Šemps kļūst par pasaules čempionu masu startā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Vācijas biatlonists Simons Šemps svētdien triumfēja Austrijā notikušā pasaules čempionāta 15 kilometru masu starta sacensībās.

Līdz šim Šemps pie zelta kādā no pasaules čempionāta individuālajām sacensībām nebija ticis, taču pirms tam viņš šajās meistarsacīkstēs triumfēja jauktajā stafetē.

Šemps finišu sasniedza pēc 35 minūtēm un 38,3 sekundēm, turklāt šaušanā viņš nepieļāva nevienu kļūdu. Vācietis izšķirošo izrāvienu veica pēc ceturtās šaušanas, bet finišā viņš par deviņām sekundēm apsteidza ugunslīnijā vienu kļūdu pieļāvušo norvēģi Juhannesu Tīngnēsu Bē. Norvēģijas biatlonists sudrabu ieguva pašās distances beigās, kad viņam izdevās apdzīt spēkus zaudējušo austrieti Simonu Ederu.

Līdz ar to Vācijas biatlonisti šajā pasaules čempionātā izcīnīja septiņas no kopumā 11 zelta medaļām.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir svētdien piektajā vietā finišējušais francūzis Martēns Furkads, kurš ieguvis 1020 punktus. Tikmēr otrais ar 690 punktiem ir krievs Antons Šipuļins, kurš masu startā bija ceturtais, bet trešais ar 673 punktiem ir Šemps.

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Ratorgujevs šosezon ticis pie 221 punkta un kopvērtējumā atrodams 31.pozīcijā.

Sievietēm masu starta sacensībās par pasaules čempioni kļuva Vācijas biatloniste Laura Dālmeiere, šī gada planētas meistarsacīkstēs tiekot pie piektā zelta.

Dālmeirei iepriekš šajās meistarsacīkstēs triumfēja arī individuālajā distancē, iedzīšanā, stafetē un jauktajā stafetē, kamēr sprintā viņa izcīnīja sudraba medaļu.

Dālmeiere šautuvē aizvēra visus mērķus un finišā par 4.6 sekundēm apsteidza amerikānieti Sjūzanu Dankliju. ASV biatloniste pēc ceturtās šaušanas bija līdere, Dālmeieri apsteidzot par 5,1 sekundi, taču vāciete trases pēdējos kilometros viņu apsteidza un kļuva par čempioni.

Tikmēr trešajā vietā ierindojās somiete Kaisa Mekereinena, kura noslēpoja vienu soda apli un Dālmeierei zaudēja 20,1 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm vadībā ar 903 punktiem atrodas Dālmeiere, bet viņai ar 857 punktiem seko čehiete Gabriela Koukalova, kamēr trešā ar 776 punktiem ir Mekereinena.

Savukārt Bendika šosezon iekrājusi 35 punktus un Pasaules kausa kopvērtējumā atrodas 70.pozīcijā.

Latvijas biatlonistiem pasaules čempionāts Hohfilcenē nebija veiksmīgs. Augstāko vietu individuālajās sacensībās izcīnīja biatloniste Baiba Bendika, kura desmit kilometru iedzīšanas distancē ierindojās 27.vietā.

Pēc planētas meistarsacīkstēm sāksies Pasaules kausa noslēdzošais trimestris, kurā biatlonisti vispirms dosies uz 2018.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietu Phjončhanu, pēc tam būs no Sočiem uz Kontiolahti pārceltais etaps, bet sezona noslēgsies marta vidū ar posmu Holmenkollenē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu