Zvejniekam 32.vieta pasaules čempionāta slaloma sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks svētdien izcīnīja 32.vietu Šveicē notikušā pasaules čempionāta slaloma sacensībās. Par čempionu divu braucienu summā kļuva Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Marsels Hiršers, kurš Zvejnieku divu braucienu summā apsteidza par 5,12 sekundēm.

Pašlaik 27 gadus vecais Hiršers pirms tam šajā pasaules čempionātā bija izcīnījis zeltu milzu slalomā, kamēr slalomā viņš iepriekš zeltu bija guvis arī 2013.gada planētas meistarsacīkstēs.

Sudrabu svētdien tikmēr ieguva cits austrietis Manuels Fellers, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai septītais, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās pirmajā braucienā vien desmitajā vietā palikušais vācietis Fēlikss Neireiters.

Tikmēr Zvejnieks pēc pirmā brauciena bija 35.vietā, bet pēc gana veiksmīga otrā brauciena izdevās summā pakāpties par trim pozīcijām. Šāds sniegums latvietim ļāvis tikt pie 38,91 FIS kategorijas punkta.

Līdz ar vīriešu slaloma sacensībām noslēdzies arī pasaules čempionāts.

Piektdien milzu slaloma sacensībās pirmajā braucienā Zvejnieks ieņēma 44.vietu, bet otrajā braucienā viņš ceļgala traumas dēļ neizgāja uz starta un palika bez rezultāta. Sākotnēji bija šaubas par latvieša dalību svētdienas slaloma sacensībās, bet Zvejnieks tomēr nolēma piedalīties.

K.Zvejnieks ieguva automātisku vietu slaloma pamatsacensībās, bet pirms tam sestdien norisinājās arī kvalifikācijas sacensības vīriešu slalomā, kas gan pārējiem Latvijas sportistiem bija neveiksmīgas. Ja Miks Zvejnieks nesasniedza finišu pirmajā braucienā, to pašu otrajā mēģinājumā paveica Žaks Gedra, kurš vēl pirms tam bija cerīgajā 31.pozīcijā.

Pēc Latvijas kalnu slēpošanas izlases izlases galvenā trenera Dināra Dorša izstrādātajiem kritērijiem Latviju pasaules čempionātā varēja pārstāvēt vienīgi sportisti, kuri konkrētajā disciplīnā ir pasaules ranga labāko piecsimtniekā. Latviju sacensībās pārstāvēja Kristaps un Miks Zvejnieki, Lelde Gasūna, Agnese Āboltiņa, Liene Bondare un Žaks Gedra. Pēdējais no viņiem gan nebija izpildījis kritēriju un jaunākajā FIS rangā slalomā atrodas 569.vietā, tomēr tāpat viņam tika dota iespēja piedalīties meistarsacīkstēs.

Tāpat dāmām slalomā piecsimtniekā ir Evelīna Gasūna, tomēr viņa šosezon traumas dēļ nav startējusi. Tikmēr Āboltiņa vien nesen atsākusi treniņus pēc decembrī gūtas traumas.

Latvijas izlases sastāvs šajā pasaules čempionātā bija ievērojami mazāks nekā iepriekšējās reizēs. 2013. un 2015.gadā Latviju sacensībās pārstāvēja attiecīgi 14 un 11 sportisti, bet uz 2007., 2009. un 2011.gadā uz meistarsacīkstēm devās 7-8 valsts kalnu slēpotāji.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu