Noskaties: Latvijā norisinās Pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā makšķerēšanas sporta federācija FIPSed jau trešo reizi Latvijai ir uzticējusi rīkot pasaules čempionātu zemledus makšķerēšanā, kas šogad norisinās no 24. līdz 26. februārim Mazajā Baltezerā.

Par spīti tam, ka ziemas Latvijā ir arvien neprognozējamākas, izvērtējot visus par un pret, čempionāta organizatori par pasākuma norises vietu jau sākotnēji izvēlējās Pierīgā esošo Mazo Baltezeru, cerot, ka ledus būs un tas būs pietiekami biezs un drošs, lai bez bažām uzņemtu starptautisko sacensību dalībniekus.

Latvijas izlase šogad tika veidota citādi nekā ierasts, jo šajā makšķerēšanas sporta disciplīnā ir novērojama paaudžu maiņa un sportistu sekmes ir ļoti līdzīgas.

Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas valdes loceklis Normunds Grabovskis stāsta: «Izvēloties izlases dalībniekus, šogad tika rīkotas trīs dienu atlases sacensības. Cīņa bija spraiga, jo katrā dienā sportisti sacentās divos posmos, katru 150 minūšu garumā, ar pusotras stundas pauzi starp tiem. Šāds saspringts un fiziski grūts atlases sacensību ritms bija izvēlēts, lai Latvijas izlasē šogad startētu paši spēcīgākie, taktiski, tehniski un psiholoģiski sagatavotākie sportisti, kuriem arī copes veiksme stāv blakus visbiežāk, jo jebkurā makšķerēšanas sporta disciplīnā ir vajadzīga arī veiksme. Atlases sacensības izvērtās ļoti saspringtas, līdz pat pēdējam posmam nebija skaidrs, kurš tiks izlasē un kurš šogad «paliks aiz strīpas».

Apkopojot pēdējos rezultātus, savu vietu izlasē bija izcīnījuši un Latviju pārstāvēs - Pēteris Lideris, Raimonds Kinerts, Krišjānis Lisovskis, Aldis Vārna, Aldis Voits, Māris Āriņš.

Dalību pasaules čempionātā oficiāli pieteikušas četrpadsmit ārvalstu komandas. Katru valsti pārstāvēs sešu dalībnieku liela komanda, komandas kapteinis un tās pārstāvis. Sacensībās piedalīsies pieci dalībnieki no katras komandas.

asaules čempionāts zemledus makšķerēšanā tiek organizēts no 2001. gada, un Latvijas izlase ir piedalījusies visos posmos, izņemot 2013. gadu, kad sacensības notika ASV. Komandu vērtējumā divas reizes tika pārvestas mājās zelta, trīs reizes sudraba un divas reizes bronzas medaļas, savukārt individuāli trīs reizes zelts un divas reizes sudrabs.

Jāatzīmē, ka Latvijas izlase var lepoties arī to, ka par pasaules čempioni divas reizes ir kļuvusi daiļā dzimuma pārstāve Rita Verza-Grabovska, tāpat divreiz pasaules čempiona titulu godam izcīnījis Pēteris Lideris.

Pasaules reitingu tabulas kopvērtējumā no 2001. līdz 2016. gadam Latvija šobrīd ieņem trešo vietu, atpaliekot no Krievijas un Ukrainas, taču apsteidzot Lietuvu, Baltkrieviju, Poliju un citas spēcīgas komandas.

Sekot līdzi četrpadsmitā pasaules čempionāta zemledus makšķerēšanā aktualitātēm var wifc2017.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu