Melbārža četrinieks trešajā vietā pēc PČ pirmās dienas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/ANDREAS SCHAAD

Oskara Melbārža olimpiskais bobsleja četrinieks Kēnigszē trasē Vācijā ieņem trešo vietu pēc pasaules čempionāta pirmās dienas.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, kuri 2014.gadā guva sudrabu Soču olimpiskajās spēlēs, bet pērn triumfēja pasaules meistarsacīkstēs, abos braucienos sestdien sasniedza starta rekordus, bet čempioni tiks noskaidroti pēc vēl diviem braucieniem svētdien.

Jau pirmajā braucienā Melbārdis un viņa stūmēji uzlaboja paši sev piederošo starta rekordu un bija trešie ātrākie trasē, finišā par 0,16 sekundēm piekāpjoties līderpozīcijā esošā vācieša Johanesa Lohnera ekipāžai. Lohners pirmo braucienu veica 48,26 sekundēs, sasniedzot jaunu trases rekordu. Viņam 0,13 sekundes zaudēja tautieša Frančesko Frīdriha ekipāža, bet Melbārža četrinieks, kas startēja vien ar 17.numuru, atpalika vēl 0,03 sekundes.

Tobrīd sešas ekipāžas aiz Melbārža ir 0,11 sekunžu robežās.

Otrajā braucienā Latvijas vadošais četrinieks savu startu uzlaboja vēl par 0,01 sekundi un trasē pieļāva rupjākas kļūdas, bet pat tas neliedza trasē uzrādīt otro rezultātu. Šoreiz Lohners bija tikai sestais ātrākais un tagad Frīdriham ir priekšā vien 0,03 sekundes, bet Melbārdis ar stūmējiem līderim zaudē 0,10 sekundes.

Savukārt aiz Melbārža tagad desmitdaļas robežās vairs ir tikai divas ekipāžas.

Tikmēr otra Latvijas ekipāža, ko pilotē Oskars Ķibermanis, bet stumj Jānis Jansons, Matīss Miknis un Raivis Zīrups, pēc pirmā brauciena Lohneram zaudēja 0,42 sekundes, kas deva 12.pozīciju.

Savukārt otrajā braucienā viņi sasniedza septīto labāko rezultātu un summā pakāpās uz 11.vietu. Viņi Lohnera četriniekam zaudē 0,45 sekundes.

Atlikušie divi braucieni tiks aizvadīti svētdien.

Pērn Melbārdis ar saviem stūmējiem triumfēja pasaules čempionāta četrinieku sacensībās, kas Latvijai bija pirmais šāda veida panākums kopš neatkarības atgūšanas.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem šosezon aizvadītajos septiņos posmos vislabāk nostartējis krievs Aleksandrs Kasjanovs, kurš ticis pie 1275 punktiem, turpat ar 1261 punkti ir šveicietis Riko Pēters, bet trešais ar 1218 punktiem ir amerikānis Stīvens Holkombs.

Ķibermanis, kurš startējis piecos posmos, turklāt izcīnījis vienu uzvaru, ar 809 punktiem ir 12.vietā. Divas vietas zemāk ir 739 punktus guvušais Melbārdis, kurš traumas dēļ izlaida sezonas sākumu, bet februāra sākumā notikušajā posmā izcīnīja uzvaru. Tikmēr pasaules čempionātā nestartējošais Uģis Žaļims Pasaules kausa ieskaitē ar 352 punktiem ir 22.pozīcijā.

Pagājušajā nedēļā Kēnigszē medaļas dalīja divnieki. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja vācieša Frančesko Frīdriha divnieks, Ķibermanis izcīnīja ceturto vietu, Melbārdis bija sestais, bet Žaļims ierindojās 14.pozīcijā.

Šosezon Kēnigszē trasē janvāra beigās tika aizvadīts arī Pasaules kausa izcīņas sestais posms, kurā Melbārdis četriniekos bija septītais, bet Ķibermanis ierindojās 14.vietā.

Savukārt februāra sākumā Melbārža četrinieks Īglsā triumfēja pēdējās sacensībās pirms pasaules čempionāta.

Šī gada pasaules čempionātam bobslejā un skeletonā sākotnēji vajadzēja norisināties 2014.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietā Sočos, taču Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) decembrī paziņoja, ka Krievijā sacensības netiks aizvadītas, vēlāk čempionātu pārceļot uz Kēnigszē. Šāds lēmums tika pieņemts, pirmkārt, pateicoties Latvijas izlases skeletonistiem, kuri kā pirmie oficiāli paziņoja, ka boikotēs sacīkstes Sočos, jo nav mierā ar Krievijā izveidoto un valsts atbalstīto dopinga lietošanas sistēmu. Latviešu skeletonistus pēcāk atbalstīja arī citu valstu pārstāvji un šī spiediena ietekmē IBSF nolēma planētas meistarsacīkstes rīkot Vācijā.

Pēc pasaules čempionāta tiks aizvadīts vēl noslēdzošais Pasaules kausa posms, kad marta vidū bobslejisti un skeletonisti sacensību atmosfērā Dienvidkorejā iemēģinās nākamo Ziemas olimpisko spēļu mājvietas Phjončhanas trasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu