Melbārža četrinieks izcīna ceturto vietu pasaules čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas vadošā pilota Oskara Melbārža olimpiskais bobsleja četrinieks svētdien Kēnigszē trasē Vācijā izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā. Neveiksmīgi aizvadītais trešais brauciens (atkāpās uz piekto pozīciju) liedza pacīnīties par medaļu, jo pēc pirmās dienas latvieši ieņēma trešo vietu. Dubultuzvaru svinēja Vācijas bobslejisti.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pie pasaules čempionāta godalgām bija tikuši iepriekšējos divus gadus, bet sezonas galvenajās sacensībās medaļu ekipāža bija ieguvusi trīs gadus pēc kārtas. Zeltam pērnā gada pasaules čempionātā un sudrabam 2014.gada olimpiskajās spēlēs klāt nāca arī 2015.gada planētas meistarsacīkšu bronza.

Pēc pirmās dienas Melbārdis bija trešajā vietā, tomēr trešajā braucienā ekipāža kādā taisnē pilnībā aizgāja sānslīdē un tika sasniegts vien septītais rezultāts. Pirmais trijnieks tobrīd jau bija 0,18 sekunžu attālumā.

Ceturtajā braucienā Melbārdis ar stūmējiem atkārtoja sev piederošo starta rekordu un arī pašu braucienu veica lieliski, sasniedzot dienas labāko rezultātu starp visām ekipāžām. Tomēr summā izdevās apsteigt vienīgi kļūdu pieļāvušā amerikāņa Stīvena Holkomba ekipāžu un Latvijas sportisti palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas sportisti - pirmo vietu dalīja Frančesko Frīdriha un Johanesa Lohnera ekipāžas, bet trešajā vietā palika pilots Niko Valters, kura ekipāža zaudēja 0,16 sekundes.

Tikmēr Melbārdis čempioniem zaudēja 0,29 sekundes. Ceturtajā braucienā viņš Lohneru un Frīdrihu apsteidza par attiecīgi astoņām un deviņām desmitdaļām.

Otra Latvijas ekipāža, ko pilotēja Oskars Ķibermanis, bet stūma Jānis Jansons, Matīss Miknis un Raivis Zīrups, pēc pirmajiem diviem braucieniem bija 11.vietā, bet trešajā braucienā uzrādīja devīto rezultātu un summā pakāpās uz desmito pozīciju.

Arī ceturtajā braucienā Ķibermaņa četriniekam bija devītais rezultāts, bet šoreiz pakāpties vairs neizdevās un nācās samierināties ar desmito vietu.

Ķibermanis noslēgumā čempioniem zaudē 1,06 sekundes.

Šī gada pasaules čempionātam bobslejā un skeletonā sākotnēji vajadzēja norisināties 2014.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietā Sočos, taču Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) decembrī paziņoja, ka Krievijā sacensības netiks aizvadītas, vēlāk čempionātu pārceļot uz Kēnigszē. Šāds lēmums tika pieņemts, pirmkārt, pateicoties Latvijas izlases skeletonistiem, kuri kā pirmie oficiāli paziņoja, ka boikotēs sacīkstes Sočos, jo nav mierā ar Krievijā izveidoto un valsts atbalstīto dopinga lietošanas sistēmu. Latviešu skeletonistus pēcāk atbalstīja arī citu valstu pārstāvji un šī spiediena ietekmē IBSF nolēma planētas meistarsacīkstes rīkot Vācijā.

Pagājušajā nedēļā Kēnigszē medaļas dalīja divnieki. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Frīdriha divnieks, Ķibermanis tika pie ceturtās vietas, Melbārdis bija sestais, bet Uģa Žaļima ekipāža ierindojās 14.pozīcijā.

Pasaules kausā četriniekos nepilnu sezonu aizvadījušie Ķibermanis un Melbārdis guvuši pa vienai uzvarai. Februāra sākumā Melbārža četrinieks Īglsā triumfēja pēdējās sacensībās pirms pasaules čempionāta.

Šosezon Kēnigszē trasē janvāra beigās tika aizvadīts arī Pasaules kausa izcīņas sestais posms, kurā Melbārdis četriniekos bija septītais, bet Ķibermanis ierindojās 14.vietā.

Sportistiem bobsleja sezonā vēl atlicis aizvadīt noslēdzošo Pasaules kausa posmu, marta vidū Dienvidkorejā spēkojoties nākamo Ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā.

      KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
      Redaktors iesaka
      Nepalaid garām!
      Uz augšu