Martins Dukurs: Paveicās, jo pēdējais brauciens bija drausmīgs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pēdējais brauciens bija kļūdām pārpilns, taču ar veiksmes palīdzību izdevās nosargāt vadību un izcīnīt titulu, pēc svētdien aizvadītajām sacīkstēm atzina nu jau pieckārtējais pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs.

Pasaules čempionāta četru braucienu summā M.Dukurs par 0,37 sekundēm apsteidza vācieti Akselu Jungku. Pirmajos divos braucienos piektdien latvietis bija pārliecinoši ātrākais, iekrājot lielu handikapu, bet trešajā un ceturtajā braucienā svētdien topošais čempions bija ceturtais, kas gan neliedza uzvaru noturēt.

M.Dukurs pirmās divas reizes par pasaules čempionu kļuva 2011. un 2012.gadā, bet vēl divas reizes šo titulu izcīnīja iepriekšējās divās sezonās.

«Kēnigszē trasi es mīlu un reizē arī ienīstu, jo tā ir ļoti tehniska, kura pareizi jānolasa. Šodien man palīdzēja veiksme, jo īpaši ceturtajā braucienā, kas bija briesmīgs. Taču tā jau ir vēsture, jo man par laimi arī citi puiši pieļāva kļūdas,» M.Dukura teikto pēc sacensībām citē Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

M.Dukurs ir vienīgais sportists vēsturē, kuram par pasaules čempionu izdevies kļūt piecas reizes un tagad arī pirmais, kurš to paveicis trīs gadus pēc kārtas.

Neviens cits skeletonists nav spējis pasaules čempionātā triumfēt vairāk par trim reizēm pēc kārtas.

«Vēlos pateikties savai komandai un visiem, kas mūs atbalsta un jūt līdzi,» piebilda skeletonists.

Savukārt intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) M.Dukurs atzina, ka šis viņam bijis pēdējais pasaules čempionāts karjerā, tāpēc motivācija bijusi ļoti liela, lai gan otrajā dienā gājis patiešām raibi.

«Pirms otrās dienas bija grūti saņemties. Zināju, ka nebūs viegli, jo slidas šādiem laika apstākļiem nebija piemērotas. Taču kā ir, tā ir.

Izdevās labi starti, trasē gāja visādi, taču arī pārējie kļūdījās un es izlīdu. Forša, bet briesmīga diena,» atzina visu laiku titulētākais skeltona pasaules čempionātu dalībnieks.

M.Dukurs atzina, ka šī viņam bijusi principiāla uzvara. «Gribējās pielikt skaistu punktu. Iesāku labi, un būtu ļoti sāpīgi pabeigt slikti. Bija liela motivācija, jo Pasaules kausā šosezon dabūjām pa «ļeckām«. Tomēr uz pasaules čempionātu izdevās savākties,» piebilda sportists.

Savu pirmo pasaules čempiona titulu viņš pirms sešiem gadiem arī izcīnīja Kēnigszē. «Toreiz bija stabilāki, bet lēnāki braucieni, taču tagad bija tikpat grūti. Tagad ir emocijas, jo šis bija pēdējais čempionāts. Veiksme bija ar mani,» emocionāls bija Dukurs.

Tikmēr sudraba medaļu guvušais Aksels Jungks, kurš otro vietu izrāva pēdējā braucienā, atzina, ka nav cerējis tikt tik augstu.

«Pirms pēdējā brauciena man nebija nekādu lielu cerību. Galvā aptuveni 20 reizes izbraucu trasi un biju gatavs parādīt savu labāko sniegumu. Nekad nevarēju iedomāties, ka viss beigsies tik labi,» sacīja vācietis.

Savukārt bronzas medaļniekam Ņikitam Tregubovam no Krievijas, kurš pēdējā braucienā zaudēja otro vietu, bija divējādas sajūtas. «Šī man ir pirmā pasaules čempionāta medaļa, taču beigās zaudēju vienu vietu. Labprāt redzētu un pamācītos, kurās trases daļās Aksels Jungs bija tik ātrs,» teica Tregubovs, kurš janvārī Siguldas trasē otro gadu pēc kārtas kļuva par pasaules čempionu junioriem.

Pēc pasaules čempionāta tiks aizvadīts vēl noslēdzošais Pasaules kausa posms, kad marta vidū bobslejisti un skeletonisti sacensību atmosfērā Dienvidkorejā iemēģinās nākamo Ziemas olimpisko spēļu mājvietas Phjončhanas trasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu