Mājās sagaidīts pieckārtējais pasaules čempions Martins Dukurs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdienas vakarā ar avioreisu no Minhenes (Vācija) lidostā «Rīga» ielidoja pieckārtējais pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs. Viņu sagaidīja bariņš sveicēju un mediju pārstāvji. Tāpat Rīgā atgriezās arī viņa vecākais brālis Tomass Dukurs.

Vēlā vakara stunda un Martina Dukura panākumu regularitāte lidostā daudz līdzjutēju nepulcēja. Klāt bija preses pārstāvji, tostarp TVNET video komanda, kurai pieckārtējais pasaules čempions sniedza komentāru.

Martins Dukurs pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā pasaules čempionātā aizvadīja ļoti pārliecinošus pirmos divus braucienus, bet nākamie divi viņam neizdevās, tomēr ar to bija pietiekami, lai triumfētu summā.

Foto: TVNET

Martins Dukurs pirmās divas reizes par pasaules čempionu kļuva 2011. un 2012. gadā, bet vēl divas reizes šo titulu izcīnīja iepriekšējās divās sezonās. Savu pirmo šāda veida trofeju latvietis ieguva tieši Kēnigszē trasē. M.Dukurs ir vienīgais sportists vēsturē, kuram par pasaules čempionu izdevies kļūt piecas reizes, un tagad arī pirmais, kurš to paveicis trīs gadus pēc kārtas.

Pēc sacensībām Martins Dukurs deva mājienus, ka pēc nākamā gada olimpiskajām spēlēm noslēgs karjeru, jo sportists pauda, ka šis viņam bija karjerā pēdējais pasaules čempionāts.

Tikmēr otrs Latvijas sportists Tomass Dukurs pēc pirmās dienas bija astotajā vietā, bet svētdien aizvadīja divus ļoti neveiksmīgus braucienus, samierinoties ar 12. pozīciju. Tikmēr dāmu sacensībās septīto vietu izcīnīja Lelde Priedulēna.

Dukuru tēvs un treneris vienā personā Dainis Dukurs sarunā ar LTV7 atzina, ka tik slikti startējam Tomasu redz pirmo reizi pēdējo 15 gadu laikā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu