Nākamgad Siguldā notiks Eiropas čempionāts kamaniņās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Nākamgad Siguldas trasē notiks Eiropas čempionāts kamaniņu sportā, turklāt tās būs pēdējās sacensības pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, ceturtdien pavēstīja Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL).

Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) jau janvāra vidū atklāja, ka nākamgad cer rīkot Eiropas meistarsacīkstes, kas tagad apstiprināts oficiāli.

Olimpiskajā sezonā notiks deviņi Pasaules kausa etapi, kas tiks aizvadīti sešās valstīs un divos kontinentos. Sezona sāksies 18. un 19.novembrī Īglsas trasē, turpinājumā sportisti dosies uz Vinterbergu un Altenbergu, bet pirms gadu mijas vēl būs sacensības arī Kalgari un Leikpleisidā.

Jau tradicionāli pirmais Pasaules kausa etaps pēc Jaunā gada 6. un 7.janvārī notiks Kēnigszē trasē, bet tad sekos posmi Oberhofā, Lillehammerē un Siguldā, kur 27. un 28.janvārī tiks dalītas arī Eiropas čempionātu medaļas.

Tikmēr Phjončhanas olimpiskās spēles 2018.gadā notiks no 9. līdz 25.februārim, četrus medaļu komplektus kamaniņu sportā sadalot pirmajā sacensību nedēļā.

Tāpat pirms sezonas no 2. līdz 11.novembrim Phjončhanā risināsies treniņu nedēļa.

Eiropas čempionāts Siguldā notika arī 2014.gadā neilgi pirms Soču olimpiskajām spēlēm un 2010.gadā pirms Vankūveras Olimpiādes. Tāpat kontinenta godalgas Latvijā dalītas arī 1996.gadā.

Komandu stafetē Latvija pie medaļām tikusi jau iepriekšējos četros Eiropas čempionātos. Tāpat 2015.gadā bronzu kontinenta meistarsacīkstēs divniekiem ieguva Andris un Juris Šici, bet 2016.gadā sudrabu dāmu sacensībās izcīnīja Elīza Cauce.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu