Noskaidroti Latvijas čempioni kamaniņu sportā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce un divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš svētdien Siguldā tika kronēti par Latvijas čempioniem kamaniņu sportā, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Ar pārliecinoši ātrākajiem laikiem abos braucienos vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Kivlenieks, tuvāko sekotāju Riku Kristenu Rozīti divu braucienu summā apsteidzot par 0,433 sekundēm, bet bronzas medaļnieku Artūru Dārznieku par 0,705 sekundēm.

Piekto vietu pieaugušo konkurencē un zeltu Latvijas meistarsacīkstēs junioriem izcīnīja Kristers Aparjods, kurš Kivleniekam divu braucienu summā zaudēja 0,990 sekundes.

Arī dāmu dāmu konkurencē Cauce abos braucienos bija pārliecinoši labākā, par 0,609 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju juniori Sigitu Bērziņu, bet bronzas godalgas ieguvēju arī juniori Elīnu Vītolu par vairāk kā sekundi. Ulla Zirne, kura bija uzskatāma par galveno konkurenti Caucei, aizvadīja ļoti neveiksmīgu pirmo braucienu, un otrajā vairs nespēja atgūt zaudēto, ieņemot piekto vietu.

Bērziņa un Vītola izcīnīja attiecīgi arī zelta un sudraba medaļas Latvijas meistarsacīkstēs junioriem, bet bronza tika Andai Upītei.

Tikmēr divniekiem uzvarēja Gudramovičs un Kalniņš, kuri divu braucienu summā bija par 0,166 sekundēm ātrāki kā Andris un Juris Šici. Bronzas godalgas Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam, gandrīz sekundi atpaliekot no čempioniem, savukārt vēl pussekundi lēnāk brauca junioru meistarsacīkšu uzvarētāji Gunārs Bergs/Ralfs Vanzovičs.

Jauniešu A grupas konkurencē Latvijas meistarsacīkstēs par uzvarētājiem kļuvuši Gints Bērziņš, Frančeska Bona un Artūrs Gruzdulis/Viktors Nahodkins, starp jauniešiem B grupā labākie Valts Pavlovs un Zane Kaluma, bet jauniešu C grupā Selīna Zvilna un Gustavs Krasts.

Aizvadītajā Pasaules kausa sezonā labāko rezultātu uzrādīja Latvijas stafetes komanda, kas kopvērtējumā ieguva otro vietu. Divniekos labāko rezultātu sasniedza Šici, kuri bija piektie, dāmu konkurencē Caucei 11.vieta, bet vīriem Kivlenieks ierindojās 12.pozīcijā.

Tikmēr Aparjods šosezon ne tikai kļuva par pasaules junioru čempionu, bet arī izcīnīja pirmās medaļas Pasaules kausa posmu komandu stafetes sacensībās jau pieaugušo konkurencē.

Nākamgad Siguldas trasē notiks Eiropas čempionāts kamaniņu sportā, turklāt tās būs pēdējās sacensības pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu