Ģērmanei uzvaras neoficiālajā jauniešu pasaules čempionātā kalnu slēpošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošā jauniešu kalnu slēpotāja valmieriete Dženifera Ģērmane teicami nostartējusi Itālijas ziemeļu ciematā Folgaria notikušajās FIS jauniešu kausa kalnu slēpošanas sacensībās, kas tiek dēvētas par neoficiālo pasaules čempionātu jauniešiem. Pasaules junioru čempionāta medaļnieces un pasaules kausā sešiniekā tikušās kalnu slēpotājas Ullas Ģērmanes (kādreizējās Lodziņas) meita Dženifera vairāk nekā piecdesmit dalībnieču konkurencē izcīnīja pārliecinošu uzvaru gan slalomā, gan arī milzu slalomā U14 grupā, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pēc uzvarām Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā Baltijas kausa pirmajā posmā Lietuvas slēgtajā hallē «Snow arena» Dženifera Ģērmane kopā ar savu ģimeni kā parasti devās uz Austriju, kur viņa trenējas un arī piedalās sacensībās. Šajā gadā Dženifera jau bija uzvarējusi vairākas reizes Austrijas kausa sacensībās jauniešiem U14 grupā. Līdz ar to bija pamatotas cerības, ka Latvijas labākā jauniešu kalnu slēpotāja varēs atkal ļoti labi nostartēt arī FIS jauniešu kausā, kas tika aizvadīts netālu no Trento atrodošajā Alpu ciematā Folgaria, jo mūsu talantīgā jaunā kalnu slēpotāja bija nepārspēta arī pagājušajā gadā «Topolino» sacensībās. Šajās jauniešu sacensībās savulaik ir uzvarējuši vai ieguvuši godalgotas vietas vairāki pasaules vadošie kalnu slēpotāji.

Pirmajā sacensību dienā jaunieši sacentās milzu slalomā, veicot vienu braucienu. Meitenēm U14 grupā uz starta izgāja 54 kalnu slēpotājas no vairāk nekā 20 valstīm. Dženifera Ģērmane startēja ar 5.numuru un 37 vārtu trasi veica 54,70 sekundēs, izvirzoties vadībā un tobrīd otrajā vietā esošo holandieti apsteidzot par vairāk nekā trim sekundēm. Turpinājumā nevienai no konkurentēm ne tikai neizdevās pārspēt latvietes rezultātu, bet arī pietuvoties tuvāk par divām sekundēm.

Otro ātrāko laiku uzrādīja slovākiete Rebeka Jancova, kas Ģērmanei piekāpās par 2,09 sekundēm, bet vēl četras sekundes desmitdaļas lēnāka bija trijnieku noslēdzošā slovēniete Nina Drobniča, bet aiz pjedestāla palika vāciete un francūziete.

Nākošajā dienā slalomā jau pirmajā braucienā Dženifera izvirzījās vadībā ar gandrīz divu sekunžu pārsvaru, piesakot ļoti nopietnas pretenzijas uz vēl vienu uzvaru. Otrajā braucienā Ģērmane vēlreiz bija lieliska 52 vārtu trasē, uzrādot laiku 42,57 sekundes un apsteidzot tuvāko konkurenti par divām sekundēm, kas divu braucienu summā deva 4,05 sekunžu pārsvaru pār otro vietu ieguvušo horvātieti Zrinku Ljutiču.

Līdz ar to valmieriete svinēja pārliecinošu uzvaru otro dienu pēc kārtas. Trijnieku noslēgusī somiete Rosa Pohjolainena zaudēja gandrīz sešas sekundes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu