Bukmeikeri: Juns ir favorīts savā trasē, bet Dukurs kopvērtējumā uzvarēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Piektdien, 17. martā, Dienvidkorejas olimpiskajā trasē noslēgsies Pasaules kausa sezona skeletonā. Lai arī savā trasē izteikts favorīts ir dienvidkorejietis Sunbins Juns, Triobet sporta totalizatora pārstāvji uzskata, ka Martinam Dukuram ir labas izredzes nosargāt pirmo vietu sezonas kopvērtējumā.

Pasaules kausā Martins Dukurs dominēja 2010. gadā, izcīnot septiņus sezonas uzvarētāja laurus pēc kārtas. Lai arī šosezon pirmie posmi nebija tik iespaidīgi, pirms sezonas pēdējā posma Dukurs atkal ir savā pozīcijā un ir kopvērtējuma līderis.

Dukuram ir 1437 punkti, un viņš tikai lielas neveiksmes gadījumā kopvērtējumā var noslīdēt zemāk par otro vietu. Tomēr pirmās vietas izcīnīšanu apdraud dienvidkorejietis Sunbins Juns, kuram 1413 punkti jeb par 24 punktiem mazāk. Par summā piešķir 225 punktus, par otro vietu 210 punktus, bet par trešo vietu 200 punktus. Līdz ar to Dukuram triumfs kopvērtējumā garantēts, ja tiks iegūta arī otrā vieta Phjončanas trasē, bet, ja tiks iegūta trešā vieta, tad var nākties palikt bez titula.

«Triobet» bukmeikeri Juna uzvaru uzskata par ļoti reālu notikumu, kā nekā, Juns speciāli izlaida pat Pasaules čempionātu, lai trenētos savā dzimtenē, kur pēc gada notiks Olimpiskās spēles. Juna uzvaras iespējai noteikts koeficients 1,85, kamēr Dukura pirmajai vietai – 2,40. Tiesa, visu citu konkurentu, ieskaitot Tomasa Dukura, izredzes tiek vērtētas krietni zemāk, un paredzams, ka tieši Martins un Juns sadalīs divas pjedestāla augstākās vietas.

Šāds scenārijs nozīmētu, ka vienalga, kurš uzrādīs labāku laiku Phjončanā, Dukurs kļūs par PK sezonas čempionu astoto reizi pēc kārtas. Šādu iespēju bukmeikeri novērtējuši ar koeficientu 1,60, kamēr Juna izredzes pēdējā posmā iegūt savu pirmo sezonas titulu novērtētas ar 2,20.

Pasaules kausa izcīņas vēsturē Dukurs šobrīd ir absolūtais rekordists ar septiņiem tituliem, turklāt visiem pēc kārtas. 90. gados austrietis Kristians Auers spēja uzvarēt piecās sezonās no sešām, kamēr Tomass Dukurs ir vienīgais, kurš ieguvis otro vietu trīs sezonās pēc kārtas. Pirms gada viņš sezonu noslēdza esot trešajā vietā, šobrīd, pirms pēdējā posma, kopvērtējuma viņš ieņem desmito vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu