Priedulēna sezonu noslēdz ar 14.vietu Pasaules kausa etapā olimpiskajā Phjončhanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JAN HETFLEISCH / EPA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien Pasaules kausa sezonu noslēdza ar izcīnītu 14.vietu Phjončhanas trasē Dienvidkorejā, kur pēc nepilna gada risināsies olimpiskās spēles.

Šis bija dalīts sliktākais rezultāts Priedulēnai šosezon un lika zaudēt sesto vietu Pasaules kausa kopvērtējumā.

Priedulēna pirmo braucienu aizvadīja vien ar nelielām kļūdiņām, bet viņas kamanas neslīdēja pārāk labi un latvieti apsteidza arī sportistes no otrās grupas, kas viņai tobrīd deva 13.vietu. Otro braucienu Priedulēna dažviet veica labāk, bet nozīmīgākā devītā virāža bija sliktāka un summā viņa par vienu pozīciju atkāpās.

Sacensībās uzvaru izcīnīja Žaklīna Lelinga no Vācijas, kura bija kopvērtējuma līdere jau pirms šī etapa un tagad tika pie Pasaules kausa.

Uzvarētāja bija labākā abos braucienos un summā par 0,30 sekundēm apsteidza krievieti Jeļenu Ņikitinu, bet vēl 0,05 sekundes piekāpās Kimberlija Bosa no Nīderlandes.

Zīmīgi, ka Ņikitina iepriekšējā etapā Īglsā izcīnīja ceturto vietu, bet pirms tam viņas labākais rezultāts šosezon bija 16.pozīcija. Tikmēr Bosa uz goda pjedestāla kāpa pirmoreiz karjerā.

Pirms šī etapa līderei kopvērtējumā vien 25 punktus Lelingai zaudēja pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Tīna Hermana no Vācijas, kura piektdien palika vien devītajā pozīcijā.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā Lelinga guva 1591 punktu deviņos etapos, kuros tika pie trim panākumiem. Viņas tuvākā sekotāja Hermana savāca 1493 punktus, bet trijnieku ar 1475 punktiem noslēdza kanādiete Mirela Rāneva, kura piektdien bija piektā.

Priedulēna ar 1224 punktiem guva septīto vietu, par 16 punktiem priekšā palaižot britu sportisti Loru Dīsu.

Latvijas skeletonistei šosezon labākie rezultāti bija piektās vietas Pasaules kausa posmos Altenbergā un janvāra beigās Kēnigszē notikušajās sacensībās. Nesen aizvadītajā pasaules čempionātā Priedulēna guva septīto vietu.

Vēlāk piektdien plkst.11 sāksies sacensības vīriem, latviešiem Tomasam un Martinam Dukuram pirmo braucienu veicot ar attiecīgi 13. un 14. starta numuru. Šajās sacensībās Martins Dukurs centīsies kļūt par astoņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu