M.Dukurs astoto gadu pēc kārtas iegūst Pasaules kausu; arī Tomass Dukurs kāpj uz pjedestāla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien astoto gadu pēc kārtas ieguva Pasaules kausu, triumfējot Phjončhanas trasē Dienvidkorejā, kur pēc gada notiks olimpiskās spēles, turklāt trešo vietu sezonas noslēdzošajā etapā guva Tomass Dukurs.

Piektdienas etapā Martins Dukurs divu braucienu summā par vienu simtdaļu apsteidza mājinieku favorītu Sunbinu Junu, bet uzreiz aiz viņiem bija Tomass Dukurs.

Martins Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā triumfējis katru reizi kopš 2010.gada un ir pārliecinošs rekordists. Piecas reizes Pasaules kausu ieguva austrietis Kristians Auers, bet neviens cits to nav ieguvis vairāk par divām reizēm.

Piektdienas etapā pēc pirmā brauciena stabilā līderpozīcijā bija Juns, kurš latvietim atradās priekšā par 0,18 sekundēm, tomēr otrajā braucienā Martins Dukurs sasniedza jaunu trases rekordu, bet Dienvidkorejas sportists vairs nebija sekmīgs un summā piekāpās par 0,01 sekundi.

Pirms sacensībām bija zināms, ka Martinam Dukuram pietiek ar otro, lai triumfētu sezonas summā.

Tikmēr Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena bija atrodams sestajā pozīcijā, savukārt otrajā uzrādīja ceturto labāko rezultātu un summā pakāpās uz trešo pozīciju, jo daudzi augstāk esošie sportisti pieļāva kļūdas. Pēc pirmā brauciena Tomass Dukurs no trešajā braucienā esošā pasaules junioru čempiona krieva Ņikitas Tregubova atpalika par 0,17 sekundēm.

Uzvarētājam vecākais no brāļiem summā piekāpās par 0,65 sekundēm.

Olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs pēc pirmā brauciena bija tikai desmitais, bet otrajā uzrādīja trešo rezultātu un summā pacēlās uz ceturto vietu, tikai par simtdaļu piekāpjoties Tomasam Dukuram.

Iepriekš tika ziņots, ka Martins Dukurs šajās sacensībās izmēģinās jaunas konstrukcijas skeletonu. Šajā trasē pēc 11 mēnešiem risināsies olimpiskās spēles.

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs pēc ne pārāk veiksmīgajiem sezonas pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā šo gadu iesāka ļoti labi, jo vispirms viņš bija otrais Altenbergas trasē, bet pēc tam triumfēja sacensībās Vinterbergā un Sanktmoricā, kas ļāva atrasties vadībā Pasaules kausa kopvērtējumā. Pēc sestās vietas Kēnigszē trasē viņš vadību zaudēja, tomēr atguva to nedēļu vēlāk, kad uzvarēja sacensībās Īglsā.

Pēc tam Kēnigszē notika pasaules čempionāts, kurā Martins Dukurs aizvadīja ļoti labus pirmos divus braucienus, bet atlikušie divi bija ļoti kļūdaini, tomēr tāpat izdevās piekto reizi karjerā triumfēt pasaules meistarsacīkstēs.

Tomass Dukurs šosezon iepriekš uz goda pjedestāla bija kāpis vienīgi Eiropas čempionātā, kad Vinterbergā piekāpās vienīgi savam jaunākajam brālim.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā Martins Dukurs astoņos posmos savāca 1662 punktus, bet Juns sekoja ar 1623 punktiem, kamēr trešo vietu, neskatoties pat uz viena etapa izlaišanu īslaicīgās Krievijas sportistu diskvalifikācijas dēļ, ar 1454 punktiem ieguva Tretjakovs.

Tikmēr Tomass Dukurs savāca 1218 punktus un palika devītajā pozīcijā. Viņam daudz ietekmēja Īglsas posmā, kurā sportists sākotnēji bija ceturtais, saņemtā diskvalifikācija. Bez tās Tomass Dukurs būtu guvis sesto vietu.

Pagājušajā sezonā Martins Dukurs guva kārtējo drošo uzvaru kopvērtējumā, aiz sevis atstājot Sunbinu Junu, kurš savukārt tikai par 27 punktiem apsteidza Tomasu Dukuru.

Kā vēstīts, sacensībās dāmām piektdien ar 14.vietu samierinājās latviete Lelde Priedulēna un Pasaules kausa kopvērtējumā sezonas noslēgumā palika septītajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu