Bendika ar vienu soda apli ieņem 44.vietu PK sezonas pēdējā posma sprinta distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika piektdien Norvēģijā ieņēma 44.vietu sezonas pēdējā Pasaules kausa posma 7,5 kilometru sprinta distancē, kamēr pirmo uzvaru karjerā svinēja somiete Mari Laukanena.

Somiete šāva bez kļūdām un distanci veica 20 minūtēs un 33,5 sekundēs, kamēr Bendika, kura iepriekš neslēpa, ka sezonas beigās ir zaudējusi spēkus, mēroja vienu soda apli, Laukanenai zaudējot divas minūtes un 16,5 sekundes. Tomēr latviete ieguva tiesības sestdien startēt iedzīšanas distancē, kurā tika 60 ātrākās.

Bendika guļus šaušanā bija precīza un pēc pirmās viesošanās ugunslīnijā ieņēma 17.vietu, bet stāvus pozīcijā garām lidoja trešā lode, bet Bendika noslīdēja uz 26.pozīciju. Tomēr slēpošanā latviete nebija tik ātra, tāpēc līdz finišam zaudēja 18 pozīcijas, palaižot iespēju tikt pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem, kurus saņem 40 labākās.

Tikmēr Laukanena aiz sevis atstāja divas Francijas sportistes. Uzvarētājai 7,9 sekundes zaudēja Žistīna Braisā, bet vēl par 15,2 sekundēm lēnāka bija Anaisa Beskona, visām uz goda pjedestāla tikušajām šaujot bez kļūdām.

Savukārt ceturtā palika čehiete Gabriela Koukalova, taču ar to bija pietiekoši, lai viņa izcīnīto Mazo kristāla globusu sprinta kopvērtējumā, apsteidzot vācieti Lauru Dālmeieri.

Šosezon teicami startējusī Dālmeiere, kura jau iepriekš bija nodrošinājusi uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, piektdien aizvadīja savu šīs sezonas sliktāko startu, jo pieļāva trīs kļūdas šaušanā un palika 31.vietā.

Dālmeiere absolūtajā kopvērtējumā ir tikusi pie 1147 punktiem, bet viņai ar 1013 punktiem seko Koukalova, kamēr trešā ar 897 punktiem ir somiete Kaisa Mekereinena, kura piektdien palika 27.pozīcijā.

Tikmēr Bendika ar 44 punktiem ieņem 69.vietu.

Savukārt sprinta disciplīnā Koukalova tika pie 377 punktiem, kamēr Dālmeiere viņai zaudēja piecus punktus. Tikmēr Bendika šosezon sprintā kopvērtējuma punktus nenopelnīja.

23 gadus vecā Dālmeiere ir piektā vāciete vēsturē, kura ieguvusi Pasaules kausu, bet pirmā kopš 2012.gada, kad savu trešo titulu ieguva Magdalēna Noiere. Pērn Pasaules kausu ieguva baltkrieviete Darja Domračeva, kura rudenī deva dzīvību bērnam un sacensību apritē atgriezās janvārī.

LETA jau ziņoja, ka Bendika pēc dažiem veiksmīgiem startiem sezonas gaitā un 27.vietas pasaules čempionāta iedzīšanas distancē, iepriekšējos divos etapos uzrādīja ļoti pieticīgus rezultātus, atzīstot, ka sezonas beigām viņai vairs nav spēka.

Arī piektdien aizvadītajās sacensībās viņai trasē bija tikai 77.ātrākais solis starp 103 dalībniecēm.

Vēlāk piektdien desmit kilometru sprintā sacentīsies vīrieši, kur ar 29.numuru startēs Andrejs Rastorgujevs, pie 63.numura ticis Daumants Lūsa, bet 91.numurs būs Ilmāram Bricim.

Šīs būs sezonas pēdējās sacensības, kurās skaitīsies punkti Nāciju kausa kopvērtējumam, bet šī ieskaite ir vitāli svarīga, lai 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs startētu ar pilnu komandu, ko darīs kopvērtējuma 20 labākās komandas. Latvijas vīri šobrīd šajā vērtējumā atrodas 21.vietā, 86 punktus zaudējot Somijai.

Latvijas biatlonisti vismazāk punktus šosezon sprintā guva sezonas sākuma daļā Pokļukā, kad neviens nekvalificējās iedzīšanai un summā tika savākts 151 punkts, bet, piemēram, nesen Phjončhanā, kad Rastorgujevs izcīnīja 15.vietu, tika savākti 266 punkti, kas bija par 120 vairāk nekā Somijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu