Šifrina kļūst par Lielā kristāla globusa ieguvēju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Amerikāņu talantīgā kalnu slēpotāja Mikaēla Šifrina pēc konkurentes Ilkas Štuhecas atteikšanās startēt sestdien paredzētajās slaloma sacensībās, nodrošinājusi uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā un ieguvusi Lielo kristāla globusu.

Divas sacensības pirms sezonas beigām Šifrinai kopvērtējumā ir 1523 punkti, bet Štuheca viņai zaudē 198 punktus, līdz ar to slovēnietei, lai iegūtu Pasaules kausu, nedēļas nogalē bija jāuzvar gan slalomā, gan milzu slalomā, cerot, ka Šifrina nefinišēs punktos.

Savukārt trešajā vietā esošā itāliete Sofija Godžija Štuhecai zaudē 208 punktus, līdz ar to slovēniete sezonu noslēgs kopvērtējuma otrajā pozīcijā.

«Pārsvars pār trešo vietu ir liels un mums tie punkti nav vajadzīgi. Viņa jau tagad ir nogurusi, bija garš ceļojums apkārt pasaulei, līdz ar to tas ir pareizs lēmums,» skaidroja Štuhecas treneris Grega Koštomajs.

Šifrina, kura pagājušajā nedēļā svinēja savu 22. dzimšanas dienu, kļuvusi par jaunāko Lielā kristāla globusa ieguvēju kopš 2003.gada, kad to 21 gada vecumā paveica horvātu zvaigzne Janica Kosteliča.

Šifrina šosezon uzvarējusi 11 sacensībās. Tehniskajās disciplīnās slalomā viņa izcīnījusi sešas uzvaras, bet milzu slalomā viņai trīs pirmās vietas. Tāpat viņai pa vienam panākuma Alpu kombinācijā un paralēlajā slalomā.

Šifrina nodrošinājusi arī Mazo kristāla globusu slalomā, bet milzu slalomā viņa patlaban ir otrā.

Šifrina ir 2014.gada Soču olimpisko spēļu čempione. Tāpat viņa šajā disciplīnā triumfējusi iepriekšējās trīs pasaules meistarsacīkstēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu