Amerikāņu bobslejiste Gribela-Pouzera pirmo reizi iegūst Pasaules kausu sievietēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Par šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēju bobslejā sievietēm sestdien pirmo reizi kļuva amerikāņu sportiste Džeimija Gribela-Pouzera.

Sestdien notikušajās sezonas noslēdzošajās astotā posma sacensībās, kas norisinājās nākamā gada olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, Gribelas-Pouzeras vadītajam divniekam divu braucienu summā par 0,15 sekundēm izdevās apsteigt titulēto tautieti Eleinu Mejersu-Teilori, kura februārī kļuva par pasaules čempioni, un izcīnīt panākumu šajā etapā.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Kanādas pilotes Ališas Rislingas pilotētais bobs. Līdz šim kanādietei pie kādas no Pasaules kausa medaļām nebija izdevies tikt.

Pasaules kausa kopvērtējumā Gribela-Pouzera ieguva 1644 punktus, kas ļāva par 14 punktu tiesu apsteigt titulēto kanādieti Keiliju Hamfrīsu, kura sestdien bija tikai piektajā vietā un izlaida no rokām Pasaules kausa trofeju. Savukārt trešā sezonas kopvērtējumā ar 1530 punktiem bija Mejersa-Teilore.

Līdz šim Gribela-Pouzera pie Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājas goda nebija tikusi.

Gribela-Pouzera pirms trim gadiem Soču olimpiskajās spēlēs ieguva bronzu, pie šāda kaluma godalgas tiekot arī šī gada pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu