Ķibermaņa četrinieks izcīna bronzu olimpiskajā trasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Bobslejistu Oskara Ķibermaņa un Oskara Melbārža četrinieku ekipāžas svētdien Phjončhanas trasē Dienvidkorejā, kur pēc nepilna gada risināsies olimpiskās spēles, izcīnīja attiecīgi trešo un ceturto vietu Pasaules kausa izcīņas bobslejā noslēdzošā - astotā - posma sacensībās.

Ķibermanim četriniekos šis bija otrais goda pjedestāls Pasaules kausa sezonā. Janvāra beigās viņa kvartets izcīnīja uzvaru Sanktmoricas posmā.

Ķibermanis, kura kamanas iestūma Jānis Jansons, Matīss Miknis un Raivis Zīrups, pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā uzrādīja piekto rezultātu, divu braucienu summā atkāpjoties uz trešo pozīciju.

Tikmēr Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pēc pirmā brauciena bija dalītā ceturtajā vietā, bet otrajā braucienā uzrādīja trešo rezultātu.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Krievijas pilota Aleksandra Kasjanovs četrinieks, kas triumfēja arī Pasaules kausa kopvērtējumā.

Otro vietu izcīnījušais šveicietis Riko Pēters Kasjanovam zaudēja 0,23 sekundes. Trīs sekundes simtdaļas lēnāks bija Ķibermanis, bet vēl tikpat daudz atpalika Melbārdis.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 1500 punktiem uzvarēja Kasjanovs, kuram ar 1471 punktu sekoja Pēters, bet trešajā vietā ar 1362 punktiem bija Stīvens Holkombs. Tikmēr Ķibermanis ar 1009 punktiem sezonu noslēdza 11.pozīcijā, Melbārdis ar 931 punktu bija divas vietas zemāk, bet Uģis Žaļims ar 352 punktiem bija 23.pozīcijā.

Daudz dramatiskāka cīņa izvērtās par Lielo kristāla globusu, ko ieguva uzvarētājs divnieku un četrinieku summā. Tikai 11.vietu svētdien ieņēma Frančesko Frīdrihs, taču ar to pietika, lai par mata tiesu triumfētu divnieku un četrinieku summā. Frīdrhs tika pie 2769 punktiem, par trim punktiem apsteidzot Kasjanovu, savukārt trešais bija Holkombs, kurš vācietim zaudēja 76 punktus.

No latviešiem Ķibermanis, kurš izlaida sezonas pirmos divus posmus Ziemeļamerikā, ar 2147 punktiem bija desmitais. Melbārdis, kurš sezonas pirmajā pusē atguvās pēc muguras operācijas, ar 1741 punktu bija 14.pozīcijā, bet Žaļims, kurš bez Ziemeļamerikas posmiem nepiedalījās vēl divās četrinieku sacensībās, ar 1288 punktiem bija 17.vietā.

2013. un 2015.gadā šo trofeju ieguva Melbārdis.

Sestdien divnieku sacensībās uzvaru izcīnīja Pasaules kausu ieguvušais vācietis Frančesko Frīdrihs, kamēr Ķibermanis kopā ar stūmēju Matīsu Mikni ieguva sudrabu. Tikmēr Žaļims ar Jāni Jansonu bija devītie, bet Melbārdis ar Jāni Strengu pēc pirmajā braucienā iegūtās sestās vietas pēcāk bija spiesti atslīdēt uz 12.pozīciju.

Sestdien tika noskaidrota Pasaules kausa ieguvēja arī dāmu konkurencē, kur pirmo reizi šo trofeju ieguva amerikāņu sportiste Džeimija Gribela-Pouzera.

Februāra beigās Kēnigszē trasē norisinājās pasaules čempionāts, kurā divniekos Ķibermanis bija ceturtais, Melbārdis sestais, bet Žaļims ieņēma 14.pozīciju. Savukārt četriniekos Melbārdis izcīnīja ceturto vietu, bet Ķibermanis bija desmitais.

Pasaules kausa posmos šosezon Ķibermanis pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla, divniekos izcīnot vienu sudrabu un divas trešās vietas, bet četriniekos uzvarot Sanktmoricas posmā un Phjončhanā tiekot pie bronzas. Savukārt Melbārdis šosezon divniekos vienu reizi iekļuvis pirmajā trijniekā, Īglsā ieņemot otro vietu un turpat uzvarot arī četrinieku sacensībās.

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien astoto gadu pēc kārtas ieguva Pasaules kausu, triumfējot Phjončhanas trasē notikušajās sacensībās, turklāt trešo vietu sezonas noslēdzošajā etapā guva Tomass Dukurs, kurš kopvērtējumā ieņēma devīto vietu. Savukārt dāmu sacensībās ar 14.vietu samierinājās latviete Lelde Priedulēna un Pasaules kausa kopvērtējumā sezonas noslēgumā palika septītajā pozīcijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu