Hiršers un Vlhova izcīna uzvaras PK sezonas priekšpēdējās sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Austrijas kalnu slēpotājs Martins Hiršers un slovēniete Petra Vlhova sestdien izcīnīja uzvaras milzu slalomā un slalomā Pasaules kausa sezonas priekšpēdējās sacensībās.

Lielā kristāla globusa ieguvējs Hiršers divu braucienu summā par 0,53 sekundēm apsteidza vācieti Fēliksu Neireiteru, bet trešais bija francūzis Matjē Fevrs, kurš uzvarētājam zaudēja 1,19 sekundes.

Hiršers Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā uz goda pjedestāla kāpis 47 reizes, atpaliekot no zviedru leģendas Ingemara Stēnmarka, kurš to iespējis 72 reizes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Hiršeram ir 1863 punkti, otro vietu ar 1034 punktiem ieņem norvēģis Henriks Kristofešens, kurš sestdien bija septītais, bet trešasi ar 994 punktiem ir viņa tautietis Hjētils Jansru, kurš šoreiz ieņēma 22.vietu.

Tikmēr dāmu sacensībās slalomā uzvarēja Vlhova, kura divu braucienu summā par 0,24 sekundēm apsteidza Lielā kristāla globusa ieguvēju Mikaēlu Šifrinu. Savukārt trešo vietu ieņēma Frīda Hansdotera, kura uzvarētājai zaudēja 0,35 sekundes.

Vlhovai šī bija otrā uzvara Pasaules kausa sacensībās slalomā.

Šai disciplīnai piektdien nepieteicās slovēniete Ilka Štuheca, līdz ar to uzvaru kopvērtējumā un Lielo kristāla globusu nodrošināja Šifrina.

Vienas sacensības pirms sezonas beigām Šifrinai kopvērtējumā ir 1693 punkti, otro vietu ar 1449 punktiem ieņem Štuheca, kurai ar 1263 punktiem seko itāliete Sofija Godžija. Šādā secībā noslēgsies arī Pasaules kausa sezona, jo ceturtajā vietā esošajai Larai Gutai traumas dēļ šosezon vairs nestartē, bet piektajā pozīcijā esošā Tesa Vorlija no pirmā trijnieka atpaliek 287 punktus.

Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien, kad dāmas sacentīsies milzu slalomā, bet kungiem būs sacensības slalomā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu