Rastorgujevs: Šī ir lieliska motivācija olimpiskajai sezonai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošajam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam svētdien izcīnītā otrā vieta Norvēģijā notikušā Pasaules kausa sezonas noslēdzošā, devītā, posma 15 kilometru sacensībās ar masu startu ir kā lieliska motivācijai nākamajai sezonai, kad jau norisināsies 2018.gada Phjončhanas olimpiskās spēles.

Rastorgujevs svētdien pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot otro vietu masu startā un atpaliekot vien no pēdējo gadu labākā biatlonista, francūža Martēna Furkada.

«Esmu ļoti priecīgs par izcīnīto panākumu. Man šaušana šodien izdevās apbrīnojama, kā arī slēpošana bija lieliskā līmenī,» pēc izcīnītas otrās vietas Rastorgujevs sacīja Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) pārstāvjiem.

«Gribu pateikties savai komandai, viss šodien izdevās lieliski. Šis ir lielisks veids kā noslēgt sezonu, turklāt šī ir lieliska motivācija olimpiskajai sezonai,» uzsvēra Latvijas vadošais biatlonists.

Rastorgujevs pēc Oļega Maļuhina un Ilmāra Briča kļuvis par trešo Latvijas biatlonistu, kurš kāpis uz goda pjedestāla kādās no Pasaules kausa sacensībām.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 1322 punktiem ieņēma Furkads, kuram ar 918 punktiem sekoja krievs Antons Šipuļins, kurš svētdien bija 11.vietā, bet trešais ar 812 punktiem bija norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē. Tikmēr Rastorgujevs ar 445 punktiem sezonu noslēdza 21.pozīcijā.

Furkads Pasaules kausā vīriem triumfējis sesto reizi pēc kārtas, turklāt viņš panākumu bija nodrošinājis jau divus posmus pirms sezonas beigām. Viņš kļuvis par otro sportistu vēsturē, kurš sešas reizes ieguvis Pasaules kausu, sekojot leģendārajam Ūlem Eināram Bjērndālenam, taču francūzis trofeju ir izcīnījis sešus gadus pēc kārtas, kas nebija pa spēkam norvēģim, kuram garākā sērija bija divas sezonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu