IBU: Furkads rīkojās pareizi, kļūdījās treneris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) sniegusi komentāru, skaidrojot situāciju, kad Pasaules kausa (PK) izcīņas noslēdzošā posma masu starta sacensībās Holmenkolenē (Norvēģija) svētdien viens no pasaules labākajiem biatlonistiem Martēns Furkads no Francijas šautuvē lūdza palīdzību, kuru arī saņēma.

Distances laikā blakus Furkada vārdam pēc pirmās šaušanas parādījās zvaigznīte, kas nozīmēja, ka tiesneši vērtēs situāciju, kad viņa treneris biatlonistam šautuvē pameta magazīnu.

«Pirmajā ugunslīnijā Martēns Furkads pacēla roku, lai lūgtu palīdzību, kas noteikumos ir atļauts. Viņam magazīnā nebija patronu. Pēc pirmā palīdzības aicinājuma neviens no francūža komandas personāla nereaģēja. Furkads vēlreiz pacēla roku un piecēlās, bet personāla rīcība nesekoja arī tad. Furkads piecēlās kājās, lai saņemtu savu magazīnu, kas noteikumos ir atļauts, un francūža treneris to viņam pameta. Parasti gan tā rīkoties nav atļauts, bet žūrijas locekļi lēma, ka Furkads visu darījis pareizi, tāpēc viņu diskvalificēt trenera kļūdas dēļ būtu pārāk bargs sods,» vēsta IBU.

Pirms starta Furkads un viņa komanda bija aizmirsuši pielādēt magazīnu.

Vēl neilgi pēc sacensību noslēguma tiesneši apspriedās par šo epizodi un izskatīja variantu Furkadam piespriest diskvalifikāciju, taču, tā kā vainīgs bija viņa treneris, tad biatlonists sodu nesaņēma.

Šīs sacensības, kas bija noslēdzošās Pasaules kausa izcīņas sezonā, iegāja Latvijas biatlona vēsturē. Andrejs Rastorgujevs pirmo reizi piecu gadu laikā kādā no PK etapiem kāpa uz goda pjedestāla (sudrabs), kļūstot par trešo Latvijas pārstāvi, kam tas izdevies. Līdz šim Pasaules kausa sacensībās medaļu bija ieguvis Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

Ja Furkads būtu diskvalificēts, par 15 kilometru masu starta sacensību uzvarētāju tiktu kronēts tieši Rastorgujevs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu