Mājās atgriezies PK pēdējā posmā sensāciju radījušais Rastorgujevs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdienas pusdienlaikā Latvijā atgriezās valsts labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kuru lidostā «Rīga» sagaidīja visai prāvs līdzjutēju pulks. Klāt bija arī mediju pārstāvji un Latvijas Biatlona federācijas (LBF) vadība.

Rastorgujevs svētdien Holmenkolenē sensacionāli izcīnīja sudraba medaļu Pasaules kausa (PK) posma masu starta sacensībās, pirmo reizi PK posmā kāpjot uz goda pjedestāla.

Lidostā Rastorgujevu sagaidīja LBF prezidente Baiba Broka, atbalstītāji, tuvinieki, Latvijas armijas pārstāvji, kvēlākie līdzjutēji, kā arī rallijkrosa zvaigzne Reinis Nitišs.

Biatlonists saņēma ziedus un ar līdzjutējiem kopīgi nofotografējās.

Rastorgujevs pirmo reizi piecu gadu laikā kādā no PK posmiem izcīnīja medaļu, kļūstot par trešo Latvijas pārstāvi, kam tas izdevies. Līdz šim Pasaules kausa sacensībās medaļu bija ieguvis Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

28 gadus vecais alūksnietis piekāpās vien pēdējo gadu pasaulē labākajam biatlonistam francūzim Martēnam Furkadam.

«Tas bija ļoti aizkustinošs brīdis. Nosauc tavu uzvārdu, nostājies uz sava goda pjedestāla pakāpiena, paskaties uz tribīnēm un redzi Latvijas karogus... Tas bija ļoti emocionāli,» sarunā ar medijiem atklāja sportists.

Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ierindojās 21. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu