Furkads: Neesmu drošs, ka kādreiz vēl atkārtošu tādu sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo gadu pasaulē labākais biatlonists Martēns Furkads no Francijas aizvadīja lielisku sezonu, kļūstot par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju. Viņš laboja vairākus rekordus un domā, ka vairs nekad neatkārtos tik veiksmīgu sezonu.

Sezonā, kas noslēdzās pagājušajā svētdienā, viņš kopumā izcīnīja 14 zelta, trīs sudraba un piecas bronzas medaļas, kopumā uz goda pjedestāla kāpjot 19 reizes, kas ir jauns rekords.

«Nedomāju, ka tas ir neiespējami. Man bija viss, lai to varētu paveikt. Esmu labā formā, un mani pavadīja sportiskā veiksme,» Norvēģijas avīzei VG sacīja Furkads.

Viņš Pasaules kausu izcīnīja jau sesto gadu pēc kārtas. Tikpat reizes Lielo kristāla globusu ieguvis arī leģendārais norvēģis Ūle Einārs Bjērndālens, taču viņš to neiespēja sešus gadus pēc kārtas.

«Šajā sporta veidā var uzvarēt ne tikai divi trīs cilvēki. Ir Juhanness Tīngnēss Bē, Emīls Hegle Svendsens, Antons Šipuļins, Simons Šemps. Viņi ir izcili sportisti. Šogad Juhanness krietni uzlabojis savu šaušanu, bet tik un tā man viņu izdevās pārspēt un gūt 14 uzvaras. Tas ir satriecoši, man pat trūkst vārdu. Esmu drošs, ka neko tādu vairs neatkārtošu,» sacīja Furkads.

14 zelta medaļas vienas sezonas laikā Pasaules kausā izcīnījusi arī zviedriete Magdalēna Fošberga, kas karjeru noslēdza 2002. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu