Krafts uzvar arī sezonas noslēdzošajās sacensībās, iegūstot Pasaules kausu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pēdējā laikā nepārspējamais Austrijas tramplīnlēcējs Štefans Krafts svētdien Slovēnijā uzvarēja arī Pasaules kausa šīs sezonas noslēdzošajās sacensībās, iegūstot Lielo kristāla globusu.

Pirms februāra beigās notikušā pasaules čempionāta Krafts kopvērtējumā par 60 punktiem atpalika no poļu sportista Kamila Stoha. Tomēr pasaules meistarsacīkstēs viņš kļuva par galveno varoni, triumfējot individuālajās sacensībās gan no mazā, gan lielā tramplīna.

Savukārt pēc pasaules čempionāta austrietis bija labākais četrās no piecām atlikušajām Pasaules kausa sacensībām.

Svētdien Planicā sportisti aizvadīja tika pirmos lēcienus, jo otrie spēcīga vēja dēļ tika atcelti. Ieskaitītajā mēģinājumā Krafts bija 250 metrus tāls, saņemot 244,3 punktus.

Otro vietu ar 236,2 punktiem izcīnīja vācietis Andreass Velingers, kurš aizlēca 238,5 metrus tālu, bet pie 223,9 punktiem tika 44 gadus vecais japānis Noriaki Kasai, kura mēģinājums bija 239 metrus tāls.

Krafts kļuvis par pirmo austrieti četru gadu laikā, kurš ieguvis Pasaules kausu. Toreiz otro reizi karjerā labākais bija Gregors Šlīrencauers, bet turpmākajās sezonās pa reizei uzvarējuši Stohs, Severins Freinds no Vācijas un slovēnis Peters Prevcs.

Šosezon, uzvarot astoņās no 26 notikušajām individuālajām sacensībām, Krafts savāca 1665 punktus. Otrajā vietā ar 1524 punktiem palika Stohs, bet 1201 punktu savāca Daniels Andre Tande.

Lai kļūtu par kopvērtējuma uzvarētāju, Kraftam svētdien būtu pieticis arī ar 15.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu